Tips til energibesparelse

Komfurer

Tips til energibesparelse - ovn:

  • Forvarm kun ovnen, hvis den er angivet i madlavningstabellen eller din opskrift.
  • Brug mørke eller lakede eller emaljerede bageplader, da de absorberer varmen langt bedre.
  • Sluk for ovnen 10/15 minutter inden den indstillede tilberedningstid. Fødevarer, der kræver længerevarende madlavning, fortsætter med at lave mad selv, når ovnen er slukket.

Tips til energibesparelse:

  • Brug gryder og pander med bund i samme bredde som brænder / kogezonen.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.
  • Brug den rigtige mængde vand til madlavning og hold potten dækket.
  • Brug en trykkoger for at spare endnu mere energi og tid.

Gaskogeplader

Denne kogeplade har brændere med forskellige diametre. For bedre brænderydelse skal du holde dig til følgende regler:

  • Brug gryder og pander med flad bund og med samme bredde som brænderne eller lidt større.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.
  • Brug den rigtige mængde vand til madlavning og hold potten dækket.

Keramiske elkogeplader uden induktion och elkogeplader med strålningskogezoner

  • Få mest muligt ud af din kogeplades restvarme ved at slukke for denet par minutter før du er færdig med at lave mad.
  • Bunden på din gryde eller pande skal dække kogezonenfuldstændigt; en beholder der er mindre end kogezonen vil forårsage energispild.
  • Dæk dine gryder og pander med tætte låg, mens du koger og brug så lidt vand som muligt. Kogning med låget af vil i højere grad øge energiforbruget.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.

Induktionskogeplader

  • Få mest muligt ud af din kogeplades resterende varme ved at slukke for den et par minutter, før du er færdig med at lave mad.
  • Bunden på din gryde eller pande skal dække kogepladen fuldstændigt; en beholder, der er mindre end kogepladen, vil forårsage spild af energi.
  • Dæk dine gryder og pander med tætte låg, mens du laver mad, og brug så lidt vand som muligt. Tilberedning med låget af, vil kraftigt øge energiforbruget.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.

Ovne

  • Brug mørkfarvet eller emaljebelagt køkkengrej i ovnen, da varmetransmissionen bliver bedre.
  • Når du laver dine retter, skal du udføre forvarmning, hvis det anbefales i brugsanvisningen eller i madlavningsinstruktionerne.
  • Ovnen må ikke åbnes for ofte under tilberedningen.
  • Prøv at tilberede mere end et fadl i ovnen samtidig, når det er muligt. Du kan lave mad ved at placere to fade på samme plade.
  • Tilbered mere end en ret efter hinanden. Ovnen vil allerede være varm.
  • Du kan spare energi ved at slukke for ovnen et par minutter inden tilberedningen er helt færdig. Åben ikke ovndøren.
  • Afrim frosne retter, inden de tilberedes

Emhætter

  • Start emhætten på den laveste hastighed, når du begynder at lave mad,og lad den fortsat køre i et par minutter, når du er færdig.
  • Forøg kun hastigheden hvis der er meget røg og damp og brug kun boost hastighed(erne) i ekstreme situationer.
  • Udskift trækulsfilteret(filtrene), når dette er nødvendigt, for at opretholde en effektiv lugtreduktion.
  • Rengør fedtfilteret(filtrene), når dette er nødvendigt, for at opretholde en effektiv fedtfiltrering.
  • Anvend den største diameter til kanalsystemet i denne vejledning, for at optimere virkningen og minimere støjen.

Ønskeliste

Du skal være logget ind for at føje produkter til din ønskeliste.

Log ind

Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.