Skip the navigation
Start>Blog>Det handler om tarmen!

Det handler om tarmen!

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

min. læsning

28.04.2023

It-s-all-about-guts!-132-It-s-all-about-guts_saf_article_header_desktop.jpg

Det siges, at tarmen er vores anden hjerne, og at madtendenserne i dag mere end nogensinde er rettet mod tarmsundhed. Hvordan? Spis farverigt!

Det handler om tarmen!

arrow

Som du ved, er trends tilbøjelige til at komme og gå. Når det handler om stil, uanset om det er mode eller design, har du ofte ikke tid til at vænne dig til de seneste nyheder, som du allerede skal være klar til at ændre. Det er det samme, når det handler om sundhed og mad, men nogle af de seneste trends har været stærke nok til at etablere sig og endda vokse. Særligt én: tarmsundhed, tæt forbundet med din hudtilstand, dit humør og dit immunforsvars effektivitet. At være opmærksom på og pleje maven er faktisk blevet meget vigtigere end nogensinde før og er en social trend, som et stigende antal mennesker verden over har taget til sig. Kun at vælge – eller så vidt muligt at vælge – fødevarer, der hjælper tarmsystemet med at fungere bedst muligt, er blevet det nye mantra og den bedste livsstil at følge i hverdagen, fordi det er sandt, at vi er, hvad vi spiser, og at vi derfor kan være en hjælp for eller en trussel mod vores tarmsystem. Som du ved, er trends tilbøjelige til at komme og gå. Når det handler om stil, uanset om det er mode eller design, har du ofte ikke tid til at vænne dig til de seneste nyheder, som du allerede skal være klar til at ændre. Det er det samme, når det handler om sundhed og mad, men nogle af de seneste trends har været stærke nok til at etablere sig og endda vokse. Særligt én: tarmsundhed, tæt forbundet med din hudtilstand, dit humør og dit immunforsvars effektivitet. At være opmærksom på og pleje maven er faktisk blevet meget vigtigere end nogensinde før og er en social trend, som et stigende antal mennesker verden over har taget til sig. Kun at vælge – eller så vidt muligt at vælge – fødevarer, der hjælper tarmsystemet med at fungere bedst muligt, er blevet det nye mantra og den bedste livsstil at følge i hverdagen, fordi det er sandt, at vi er, hvad vi spiser, og at vi derfor kan være en hjælp for eller en trussel mod vores tarmsystem.

Lad os forsøge at forklare det bedre: Vi ved nu, at det, vi spiser, bestemmer den tarmflora (dvs. mikrobiota), der trives i vores tarme. Nyheden ligger i videnskabelig forskning, der for nylig har vist, hvordan gode bakterier bliver stærkere, når de fodres med farverige fødevarer og grøntsager, det vil sige dem, vi kalder "Gut Friendly Food", og som her i Italien blot kaldes "mad til tarmen".

Her er tre, så du ikke er helt uforberedt.

Kimchi

Et krydret og velsmagende koreansk alternativ til vores egen sauerkraut. Det er fermenteret kål, der er tilberedt med forskellige krydderier og ingredienser, herunder salt, chilipulver, løg, hvidløg og ingefær. Traditionelt laves det på en fiskebase, men det er nemt at finde en grøntsagsversion i butikker eller lave en derhjemme. Det er rigt på probiotika og er et fremragende brændstof til et sundt tarmsystem.

Kimchi

Miso

Et japansk, fermenteret, sojabønnebaseret tilbehør, som er ideelt til tarmsystemet, der elsker probiotika. Ud over alle de sundhedsmæssige fordele har det også en fantastisk smag, der gør det til en vindende kombination ved tilberedning af saucer og salt tilbehør eller til at tilføje et strejf til supper og bouilloner, udelukkende som sidste del af tilberedningen for at bevare probiotika.

Miso-soup

Syltede grøntsager

Grøntsager, bare i den sure form. Intet kunne være nemmere. Uanset om det er agurker eller andre grøntsager, kan syltede grøntsager være rige på antioxidanter og perfekte allierede for tarmsystemet. For at sikre, at næringsstofferne forbliver intakte, er det bedst at vælge de friske sorter, der sælges i køleafdelingen.

Pickles

For dem, der beslutter sig for at tage denne type kost og livsstil til sig, forstærkes ønsket om at lave mad derhjemme og eksperimentere med disse rå ingredienser altid. Hvis det er tilfældet, skal du vælge forskellige typer madtilberedning for at bevare alle fødevarernes egenskaber, gå efter nye mål, som du kan udfordre din kreativitet med, og invitere mange venner til middag.

Import-Author - KitchenAid Chef

KitchenAid-kok

Vi deler vores passion for at kreere

Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.