Skip the navigation
Farveopdeling af fødevarer

Farveopdeling af fødevarer

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

min. læsning

02.05.2023

Food-Color-Blocking.jpg

Farveterapi er den nye landvinding inden for sund mad.

Farveopdeling af fødevarer

arrow

Har du nogensinde tænkt over, at farven på det, du spiser, kan påvirke dets ernæringsmæssige egenskaber? Bare kig dig omkring på Instagram for at se, hvad vi mener: Den monokrome ret er en ny trend, der er gået viralt på kort tid. Ingredienser: Flere ingredienser, der alle har samme farve, og som indeholder forskellige vitaminer, proteiner og mineraler, kan sammensættes i samme ret til en sundhedsbombe. Hvad giver farve til planter? Svaret er fytokemikalier: naturligt pigmenterede stoffer såsom klorofyl og lycopen, som giver grøntsager karakteristiske farver. Takket være dem kan Serious About Food Magazine give dig fremragende tips til smukkere, men også sundere retter. For du ved, at en ret, der er flot at se på, er dobbelt så god! Er du klar til en energiregnbue?

RØD som kærlighed. Rød er en energisk, positiv og vital farve. En kraftig rød farve er ofte resultatet af en stor mængde lycopen og anthocyanin, som er carotenoider, der ofte findes i røde grøntsager og frugter. Disse stoffer har betydelige antioxidantegenskaber, som forebygger kræft og hjerte-kar-sygdomme, og de er fantastiske kilder til C-vitamin, der fremmer kollagenproduktionen og hjælper med at kontrollere kolesterolniveauet. Ud over at beskytte os stimulerer de vores immunforsvar og beskytter huden og lymfesystemet, samtidig med at de hjælper os med at holde os i form med deres vanddrivende virkning. Prøv disse gourmetsommersalater i røde toner:

Red-toaster

Røde majroer og æbler. Tilbered røde majroer i ovnen med olivenolie og timian, indtil de er bløde, skær dem derefter ud, og smag dem til med en vinaigrette lavet af sennep, æbleeddike, peberrod, salt og peber. Tilsæt et grønt æble i skiver og pistacienødder som prikken over i'et. Vandmelon og feta. Skær en vandmelon i tern, og bland med agurk, feta og rødløg. Top med en hjemmelavet dressing, der er smagt til med honning, mynte og lime. Hvis du har en Empire Red Artisan-brødrister, skal du helt sikkert lægge det på ristet brød til et smart Instagram-billede!

Red-Artisan-breakfast-set

GUL og ORANGE som solen, lys som sommeren! Gule og orange ingredienser, som også er naturligt rige på C-vitamin, er afgørende for at forebygge kræft, hjerte-kar-sygdomme og cellealdring på grund af de flavonoider, de er så rige på. Det høje indhold af betakaroten hæmmer også frie radikaler. Deres kraftige hudbeskyttelseseffekt fremmer produktionen af A-vitamin, som er afgørende for vævsgendannelse og beskyttelse af immunforsvaret. Fyld op med gult med disse nemme og hurtige opskrifter: spaghetti af melon og røde bær. Denne sommerdessert er nem at tilberede med tilbehør til KitchenAid-køkkenmaskiner,(det ville være fantastisk, hvis du har en i Honning). Skræl og rengør melonen, og brug derefter spiralizeren til at lave melonspaghetti. Lav en coulis af hindbær og jordbær, hvor du blander dem med mørk rom, en skefuld honning og en knivspids salt i foodprocessoren. Som prikken over i'et pynter du retten med revet kokosnød og friske mynteblade.

Stand-mixer-in-honey

Smoothie-bowl med mango og banan. Tilbered denne forfriskende og lækre opskrift ved at blende banan, kiwi og frossen mango – så du får en smoothie-lignende konsistens – med mandelmælk. Hæld blandingen i en skål, og pynt med mango i tern, kiwiskiver, chia- eller hampefrø og frisk kokosnød.

Mango-and-banana-smoothie-bowl

GRØN Grøn er fredens og håbets farve, og at spise grønt er generelt forbundet med et sundt og afbalanceret liv. Fødevarer med grønne farver giver mange fordele: Klorofyl er en kraftig antioxidant, og kombineret med carotenoider – som også findes i grønne ingredienser – styrker det vores krops modstandskraft over for kræft og karsygdomme. Grønne fødevarer er ofte rige på magnesium, som hjælper med at omsætte kulhydrater og proteiner, optage mineraler og regulere blodtrykket. Det er virkeligt nemt at tilføje grønt til maden!

Green-stand-mixer

Grøn karrykylling. Den thailandske grønne karry er perfekt til opskrifter baseret på grøntsager og salater på grund af dens meget friske smag. Brug Green Apple-versionen af Artisan-blenderen til at blande koriander, peberfrugt, grøn chili, gurkemeje, ingefær og kardemomme. Salat med asparges og avocado. Skær en stor asparges i skiver, og lad dem være rå og sprøde. Bland med en moden avocado, koriander, masser af frisk lime og peber. Ultragrøn, ultragod!

LILLA er mysteriets farve og en, der foretrækkes af kreative mennesker, men den er også helbredende på grund af dens fødevareegenskaber. Lilla ingredienser giver mange fordele, herunder beskyttelse af urinveje og hjerte-kar-systemet, mens carotenoider modvirker cellealdring og degenerative processer i nervesystemet. De indeholder også anthocyaniner, som beskytter kredsløbet og kapillærerne, og er vigtige kilder til magnesium, kalium og C-vitamin. Brug din lilla Plumberry Artisan-køkkenmaskine sammen med dens Slow Juicer-tilbehør til at tilberede lækre smoothies eller nærende juicer.

Purple-pasta

Smoothie-bowls. Blend frosne tranebær med kokosmælk, maca-pulver og acai sammen med en teskefuld stevia. Pynt med tranebær og afskallede græskarkerner. Mums!

Cranberries-and-coconut-milk-smoothie-bowl-decorated-with-pumpkin-seeds

    Import-Author - KitchenAid Chef

    KitchenAid-kok

    Vi deler vores passion for at kreere

    Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.