Skip the navigation
Start>Blog>Giv mig mit protein

Giv mig mit protein

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

min. læsning

02.05.2023

Give-me-my-protein.jpg

Hvordan vi kan integrere det vigtigste element for vores krop i vores mad

Giv mig mit protein

arrow

Vi kan ikke leve uden proteiner – det er en uomtvistelig kendsgerning. Proteiner er hjørnestenen i cellestofskiftet, og vi kan ikke undvære dem. Samtidig kræver den brede tilgængelighed af vegetarisk og vegansk kost, der betragtes som rensende og "ren", at vi udskifter animalske kilder med vegetabilske proteiner og lever efter paroler såsom #eatclean, altid med en risiko for alvorlige fysiologiske mangler for kroppen. Så hvordan kan du få din ration af proteiner på en vegetabilsk kost? Her hos KitchenAid tager vi ernæring meget alvorligt, og derfor vil vi gerne dele fem superfoods med dig, som vil overraske dig med deres enorme proteinindhold, selvom de er af 100 % vegetabilsk oprindelse.

Salad-with-guacamole

1. Tofu

Det er overraskende nemt at lave derhjemme: Den traditionelle opskrift indeholder kun to ingredienser. Du kan nemt købe gule sojabønner og nigari (magnesiumchlorid), om muligt den naturlige slags, som bruges til at få tofuen til at stivne: Det er faktisk dybest set ost! Internettet tilbyder mange opskrifter til at lave tofu derhjemme. Vælg den, du bedst kan lide. Dette er den perfekte lejlighed til at bruge den farverige KitchenAid K400-blender:, som du skal bruge til at blende og filtrere ingredienserne. Er du klar til at dykke ned i asiatisk kultur?

Tofu-salad

2. Hampefrø

På det seneste er hampefrø blevet genopdaget takket være deres fænomenale egenskaber og enestående smag, som gør dem uundværlige i vores køkkener. Hampefrø er – bogstaveligt talt – en af jordens mest proteinrige fødevarer. De indeholder alle de essentielle aminosyrer, som er de byggesten, der udgør proteiner – nok til at definere dem som et komplet levnedsmiddel, der også er rigt på flerumættede fedtsyrer, kalium, magnesium, calcium og en bemærkelsesværdig mængde E-vitaminer, der gør dem fantastiske til beskyttelse af kroppen. Integrer dem i din kost for at få et velværeboost! Brug dem overalt, hvor du har lyst: Du vil elske deres frugtagtige, nøddeagtige smagsnuancer.

Hemp-seeds

3. Quinoa

Det er ikke gået ubemærket hen. Faktisk har vi allerede skrevet om det i artiklen Opdag quinoa: Quinoa er et rigtigt vidunder. Når man ser på det, vil man sige, at det er en kornart. Men det er et frø, der er anderledes, netop fordi det er en grøntsagssort og på grund af dets høje ernæringsindhold. I modsætning til korn indeholder quinoa alle de ni aminosyrer, der er afgørende for en velfungerende krop, med et betydeligt proteinindhold (ca. 4,4 gram pr. 100 gram). Du kan bruge det i utallige opskrifter: dampet, i risotto, sauteret, i gryderetter, stegt, i brød, i desserter eller i hjemmelavede energibarer... Kun fantasien sætter grænser.

Quinoa-salad

4. Chiafrø

Chiafrø er bittesmå, men velsmagende. Disse frø, der er rige på aminosyrer, kommer fra en lille busk, der er hjemmehørende i Mellemamerika, og de er rige på cystein, lysin og methionin, vigtige elementer til dannelse af proteiner. Men det er ikke det hele: De har også et højt indhold af jern, kalium, selen, zink, omega 3 og omega 6. Ikke dårligt! De er velegnede til enhver opskrift, og du kan tilsætte dem til supper, salater eller endda brøddej. Eller du kan bruge dem til panering. Men de er allerbedst til morgenmaden: Du kan tilberede fremragende morgenmadsdesserter ved at lægge frøene i blød i rismælk eller mandelmælk natten over. Tilsætning af kakao og frisk frugt vil give en sød morgenstund.

Chia-seeds-pudding

5. Spirulina

Spirulina er en almindelig form for tang og en virkelig rig kilde til proteiner. Med sine naturlige kræftforebyggende egenskaber stimulerer denne tang stofskiftet, og den gavner også nervesystemet og immunforsvaret og beskytter mod knogleskørhed. Den sælges normalt i tørret form i butikker med økologiske varer eller helsekost. Du kan tilføje den til alle dine opskrifter i pulverform. Vi anbefaler, at du integrerer den i din kost på den enkleste mulige måde: Kom den i din pasta! Hvordan? Det er nemt: Du skal bare bruge 200 gram mel og 100 gram æg til 10 gram spirulina. Med pastatilbehøret til KitchenAid-køkkenmaskinen kan du være sikker på professionelle resultater med en minimal indsats

Spirulina

Import-Author - KitchenAid Chef

KitchenAid-kok

Vi deler vores passion for at kreere

Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.