Skip the navigation
Start>Blog>Lad nytårs-udrensningen begynde!

Lad nytårs-udrensningen begynde!

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

min. læsning

02.05.2023

Let-the-new-year-detox-begin.jpg

Et par tricks til ny energi efter mange store måltider

Lad nytårs-udrensningen begynde!

arrow

Middag den 24. december, frokost den 25., frokost den 26., derefter forskellige frokoster og middage med det, der er tilbage fra de foregående dage, og alt dette leder op til en stor middag den 31., for slet ikke at nævne kager på helligtrekongersdag... De sidste to uger i december og den 1. januar er kendt for at være årets mest kalorierige uger.

Nu, hvor de overdådige banketter er ovre, er det tid til at rense ud og starte året på en frisk! At spise mindre og bevæge sig mere er denne periodes vigtigste mantra for at rense kroppen for giftstoffer og ophobede fedtstoffer. Idealet er at sigte efter aktive ingredienser, der stimulerer lever-, nyre- og tyktarmsfunktionerne for at eliminere affaldsprodukter og genaktivere stofskiftet. Nedenfor finder du et par idéer til at forkæle dig selv på en god måde uden at gå på kompromis med kreativitet og farve i køkkenet. Grundlæggende regler: Så snart du vågner, skal du drikke et glas varmt vand med saften fra en halv citron. Det opfrisker, renser og aktiverer organerne. Genindfør fuldkorn, frugter og masser af grøntsager i din daglige rutine, og drik masser af vand hele dagen.

Detox-water

Om morgenen er det ideelt at starte dagen med en friskpresset detox-juice. Slå dig løs med sammensætningerne, da hver farve giver et væld af næringsstoffer. Og glem aldrig at tilsætte frisk ingefær! Dens opkvikkende og fordøjelsesfremmende egenskaber får dig til at føle dig aktiv og dynamisk. Vi anbefaler at gå hele vejen med den grønne farve fra klorofyl ved at blende kiwi, som er rig på C-vitamin, med et grønt æble, en stilk selleri med udrensende kraft og en halv agurk, som har vanddrivende egenskaber. Drik straks og i rigelige mængder.

Detox-smoothie

Foretrækker du shakes og smoothies frem for juice? Det er ikke noget problem – men udskift komælk med et plantebaseret alternativ, måske havre eller mandler. I denne udrensningsperiode er det ideelle at begrænse eller endda undgå indtagelse af mejeriprodukter, som kan medføre oppustethed og træthed. Du kan drikke det flere gange i løbet af dagen, men det vigtige er at begrænse brugen af sødemidler som f.eks. honning og sukker, så du kan holde styr på kalorierne. Og hvis du ikke kan undvære et stykke kage til morgenmad eller som snack, skal du undgå emballerede eller forarbejdede produkter og tilberede en derhjemme med mandelmælk og fuldkornsmel – den "lette" version vil tilfredsstille din trang.

Whole-grain-cake

Rå, pandestegte, bagte, dampede, au gratin: Grøntsager er meget mere alsidige, end du tror. Forlad ikke bordet uden at have spist mindst én portion, og sørg for, at den er rigeligt stor! Giv dem en spiseskefuld olie på toppen, og hvis du vil, kan du bruge citronsaft til at forbedre deres egenskaber og fremme kroppens jernoptagelse. Årstiden byder på artiskokker, fennikel, cikorie, sølvbeder og majroer, grøntsager, der er portentøse, rensende og vanddrivende, samtidig med at de er rige på fibre og flavonoider, der holder kolesterolniveauet i blodet under kontrol.

Green-vegetables

For at give smag til retter skal du sørge for at have masser af krydderurter og krydderier på lager: De tilfører altid forskellige facetter til måltiderne og er gavnlige for kroppen. De bedste at bruge under udrensning er ingefær, spidskommen, gurkemeje, dild og rosmarin. Sidstnævnte kan også infunderes sammen med salvieblade til en styrkende urtete efter måltidet, og det beskytter desuden leveren og, ifølge nylige undersøgelser, også nervesystemet.

Rødt kød skal om muligt undgås i en periode – det er rigt på mættede fedtsyrer, der ville undergrave alle de bestræbelser, der gøres på andre fronter. Men pas på, lad det ikke påvirke din indtagelse af protein, som er afgørende for vores fysiske balance og den del af musklerne, der holder vores stofskifte aktivt. Du skal blot erstatte okse- og kalvekød med lyst kød som f.eks. kylling og kalkun eller fisk frisk, som er fyldt med omega 3 og gode fedtsyrer, eller endda økologiske æg. Hvis du føler dig særligt dristig, kan du prøve at udskifte animalske produkter med bælgfrugter under din udrensning. Linser, kikærter og bønner er fremragende køderstatninger på grund af deres betydelige indhold af fibre og mineraler samt deres rolle i at bevare hjerte-kar-systemets sundhed.

Rosmarino

...var det det hele? Selvfølgelig ikke: Det er ikke nok blot at passe på, hvad du spiser, for at rense og vedligeholde en sund krop, selv om det er halvdelen af det arbejde, der skal udføres. Den anden halvdel er fysisk aktivitet, men du behøver ikke at overdrive den. Nylige undersøgelser har vist, at let motion, hvis den udføres ofte og regelmæssigt, er næsten lige så gavnlig som konkurrencesport med hensyn til sygdomsforebyggelse og opretholdelse af idealvægten. Kun en halv times fysisk aktivitet hver dag er nok til at føle sig bedre tilpas. Så gå, tag trappen, cykl, dans: Din udrensning begynder her!

Import-Author - KitchenAid Chef

KitchenAid-kok

Vi deler vores passion for at kreere

Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.