Skip the navigation
Start>Blog>"Nice cream"

"Nice cream"

Alicia
Alicia

min. læsning

07.04.2023

chocolate-banana-nice-cream (1).jpg

Lad mig dykke ned i det lækre emne "nice creme" sammen med dig og dele mine tricks til denne sundere version af is.

Hvad er "nice cream"?

Nice cream har det bedste fra begge verdener: En lækker issnack, men uden det indhold af sukker og mejeriprodukter, der er i almindelig is. Første gang, jeg smagte nice cream, var for et par somre siden. En ven lavede det til mig, og jeg var så overrasket over, hvor nemt det var at lave. Lad mig dykke lidt dybere ned i dette lækre emne med dig ...

Nice cream chapter 1

Hvordan laver du det?

Det bedste ved nice cream? Du behøver ikke en ismaskine for at kunne nyde denne snack. KitchenAid har en skål til isfremstilling, der gør det supernemt at lave din egen is derhjemme, men den skal passe i min lillebitte fryser. Det betyder, at jeg ikke kan have andet i fryseren. Og det sker aldrig. Så indtil jeg har mere plads til en større fryser, laver jeg nice cream i stedet. Hvad har du brug for?Bare en blender!Jeg har lavet min med K400-blenderen fra KitchenAid, og den virker som en drøm! En foodprocessor er også en mulighed, men blenderen giver et jævnere resultat.

Helt ærligt, jeg har intet imod almindelig is, men nogle gange har du brug for noget, der er lettere og hurtigere at lave. Så hvordan får du den så sukkerfri og fri for mælkeprodukter uden at miste den cremede konsistens og sødme, som en almindelig is har?

Enkelt: Bananer!

bananas

Bananer giver en cremet konsistens og sød smag til din sunde nice cream, men de holder den også let. Tricket er at fryse bananerne og få dem til at fungere som det element, der også køler og fryser alle de andre ingredienser, så konsistensen bliver som is.

I dag har jeg to forskellige opskrifter til dig. Den ene er bananbaseret, og for alle jer derude, der ikke er bananelskere, har jeg også en ikke-bananbaseret nice cream, som ikke blot forbliver cremet, men som også bringer sommerens smagsoplevelser til dit bord, når du har brug for det!

Den lækre nice cream med banan er en chokoladevariant med nøddesmør. Jeg valgte peanutbutter, men du kan vælge hvilken som helst type, du vil. Jeg er også tilbøjelig til at gå efter det naturlige nøddesmør, som ikke indeholder for meget sukker, så jeg kan tilpasse det senere med flydende sødestoffer, f.eks. honning eller sirup, hvis jeg vil.

Den anden opskrift er uden bananer, og den erstatter dem med en hvilken som helst slags frosne bær, du kan lide. Jeg kan godt lide at snuppe en pose blandede frosne bær for at tilfredsstille min lækkersult, men du kan mikse og matche – eller lade være – som du foretrækker det! Denne opskrift indeholder også den type yoghurt, du bedst kan lide. Du kan gå plantebaseret, for at holde det holde det fri for mælkeprodukter, eller du kan prøve med almindelig yoghurt. Personligt kan jeg virkelig godt lide kokosyoghurt til dette.


Når jeg så har lavet nice cream, hvordan skal jeg så servere den?

Dette afhænger af dine præferencer. Server nice cream enten direkte fra din blender, hvilket vil gøre den lidt mere flydende, eller sæt den i fryseren et stykke tid i en beholder eller en lille bradepande, så den bliver mere fast, og du kan servere den som rigtige kugler.

Den flydende version serveres bedst som en smoothieskål. På den måde kan du bare tilsætte dine yndlingstoppings: Chokoladestykker, honning, mandelsplitter, revet kokos, frugt ... listen er lang. Men hvis du foretrækker kugler, kan du helt sikkert vælge at servere den i en vaffel. Perfekt til at få børn til at spise mere frugt!


Nice cream med chokolade og banan

Ingredienser

Til nice cream

 • 3 bananer

 • 1 spsk. usødet kakaopulver

 • 1 spsk. nøddesmør

 • Et skvæt (plantebaseret) mælk

 • 1 spsk. honning/sirup

Toppings:

 • mandelflager

 • mørke chokoladestykker

Trin

 1. Skær bananerne i stykker, og læg dem på en bakke, der er foret med bagepapir, og stil dem i fryseren i et par timer.

 2. Når de er frosset til en fast konsistens, skal du putte dem i bægeret på KitchenAid K400-blenderen med kakaopulver og nøddesmør og et skvæt af den valgfrie (plantebaserede) mælk.

 3. Blend ved medium hastighed i ca. et minut, indtil blandingen er jævn.

 4. Server med det samme, eller læg den i en beholder, dæk den til, og lad den stå i fryseren i ca. en time, før den serveres i kugler.

 5. Top med de foreslåede toppings eller andre ting, du kan lide.

chocolate nice cream

Okay, det var lækkert. Hvad er det næste?

Derefter slipper du fantasien løs! Lav kombinationer, du kan lide, med ingredienser, du elsker. Eksperimentér om sommeren med årstidens råvarer, kombiner bananer med andre frugter, eller frys frugter, så de kan kombineres med din foretrukne (plantebaserede) yoghurt. Og så kan du jo gå ekstra amok med toppings! Når nu nice cream er så sundt, så kan dine toppings være lidt mere uartige end normalt.


Alicia

Alicia

Mit navn er Alicia, og jeg er en 32 år gammel madblogger fra Belgien. Jeg bor i Bruxelles sammen med mine 3 katte, og jeg er vokset op i England, hvor jeg levede af britisk kostskolemad, hvilket gav mig et særligt forhold til klassisk britisk mad. Jeg vil altid foretrække en god, gammeldags æblecrumble med creme frem for en smart creme brûlée! Jeg elsker at lave mad og eksperimentere i køkkenet og genskabe traditionelle opskrifter med mit eget lille twist. Mine yndlingsretter er dim sum og hjemmelavet pasta – det sidste nyder jeg virkelig at lave selv. Du kan følge mine madoplevelser på Instagram under navnet @aliciasfood og finde mine opskrifter på min blog.