Skip the navigation
Start>Blog>Prepping-revolution

Prepping-revolution

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

min. læsning

02.05.2023

Prepping-Revolution.jpg

Tilbered mad til en hel uge på en enkelt dag, og frigør din madlavningspassion fra tidspres

Prepping-revolution

arrow

Du har kvalitetsingredienser til rådighed. Du ved, hvordan du tilbereder dem. Du har et veludstyret køkken. Du kender reglerne for tilberedning af lækre retter, der også er sunde. Men du får ikke altid den kulinariske oplevelse, som du ønsker, og har svært ved at opretholde en sund kost hver dag, fordi du mangler den mest dyrebare ressource: tid. Kan du genkende dig selv i denne beskrivelse? Bare rolig, du er helt sikkert ikke alene. Hvem har ikke været nødt til at tilberede måltider på kort tid til sig selv eller til familien, f.eks. under eller efter skoletid, arbejde eller sport? Den gode nyhed er, at der er en billigere og mere realistisk løsning end at tage på restaurant hver dag. Den kaldes prepping.

Fruits-and-vegetables

Prepping (eller tilberedning af større mængder) blev inspireret af de travleste menneskers behov. Konceptet er at bruge to eller tre timer en dag på at tilberede mange forskellige retter, der skal spises i løbet af ugen. Det er en fremragende metode til at spare tid, at spise sundt og måske endda forberede portioner til at spise på arbejdet eller på rejsen. Til forberedelsen skal du vælge en dag, hvor du har tid til det. Generelt er det i løbet af weekenden, men ellers kan det være når som helst, hvor du kan hellige dig madlavningen fuldt ud uden at skulle skynde dig.

Start med indkøbene

For at opnå de bedste resultater er det naturligvis nødvendigt med lidt organisering, som begynder med indkøbene. Først og fremmest skal du lave en liste over, hvad du har i køleskabet eller spisekammeret. Det vil hjælpe dig med at finde inspiration og frem for alt få mest muligt ud af det, du har, før det overskrider sidste anvendelsesdato. Samtidig finder du plads til den mad, du vil tilberede. Derefter skal du prøve at lave en liste over retter, du gerne vil tilberede, lave en liste med de ingredienser, du har brug for, og til sidst gå på indkøb.

De rigtige redskaber

Nu har du alle ingredienserne, og der er meget arbejde foran dig, men du skal ikke være bange. Grundlæggende er madlavning din passion, ikke? Du kan spare tid og forbedre kvaliteten ved at få hjælp fra de rigtige værktøjer. Der er en fantastisk, næsten magisk løsning. Din KitchenAid-køkkenmaskine kan blive dit gennemførte "kulinariske centrum" takket være de mange typer tilbehør, der giver dig mulighed for at optimere mange forskellige tilberedninger, lige fra æltning til piskning og fra hakning til udskæring af grøntsagerne.

Stand-mixers-and-attachments

Hvad skal jeg lave?

Der er ingen faste regler. Selvfølgelig afhænger meget af dine præferencer, dine kulinariske traditioner og dit madlavningsniveau. Det kan være en god idé at tilberede store mængder korn (ris, quinoa, afskallet hvede, couscous) på forhånd for at bruge dem på mange forskellige måder i løbet af ugen. Det samme gælder for grøntsager: at stege dem, koge dem og langtidstilberede kan lyde nemt, men når du tænker på den tid, det tager at rengøre, skrælle og snitte dem, ender du med at lade dem ligge i grøntsagsskuffen. Takket være foodprocessoren eller spiralskæreren kan du forberede mange af dem sammen i den form og til den madlavningstype, du foretrækker.

Preparing-food-in-blender

Du kan f.eks. tilberede store mængder grøntsags- eller kødbouillon uden problemer, som du derefter kan fryse eller opbevare i køleskabet, så det altid er tilgængeligt. Du kan også nyde supper med grøntsager, korn og bælgfrugter. Du behøver kun at tilberede og blende, og så vil de være klar til at varme op og spise på alle ugens dage. En særlig idé? Prøv gulerods- og ingefærsuppe, som med K400-blenderen er endnu nemmere!

Carrot-soup-made-with-blender

Du kan også udfordre dig selv med hjemmelavet pasta, som tilberedes hurtigere end de tørre typer og helt sikkert vil give dig en større tilfredshed. Takket være det særlige pastatilbehør kan du forvandle din basisdej til alle former, f.eks. tagliatelle, spaghetti og lasagne. Du kan også lave fyldt pasta som f.eks. tortellini, ravioli og crespelle.

Stand-mixer-and-attachments

En anden idé er at tilberede muffins eller tærter, både søde og krydrede. De holder hele ugen og er meget alsidige til at spise på forskellige tidspunkter. Hjemmelavede saucer kan også give dig stor tilfredshed. Hvis du kan lide hummus, vil du glæde dig over at opdage, hvor nemt og billigt det er at lave store mængder til at ledsage dine retter eller som en hurtig og sund snack. Kød kan også tilberedes på nye måder takket være tilberedning af store mængder. Har du for eksempel nogen sinde prøvet chili con carne? Du kan tilberede alle ingredienserne på forhånd og hurtigt kombinere dem med hakket kød. Eller lave lækre kødboller, der kombinerer ost og grøntsager. Listen er næsten endeløs. Gryderetter af forskellige typer eller kogt kød er retter, der kræver timevis af tilberedning, men som også kan holde sig flere dage, hvis de opbevares korrekt.

Tomato-pizza

Takket være disse få timers indsats vil du kunne nyde fantastiske retter hele ugen og udvide din madlavningshorisont med hurtige og lækre retter til hele familien!

Import-Author - KitchenAid Chef

KitchenAid-kok

Vi deler vores passion for at kreere

Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.