Skip the navigation

Pastamaskiner til italiensk mad

Elsker du italiensk mad? Prøv at lave din egen pastadej. Du behøver ikke nødvendigvis en pastamaskine for at udrulle flotte plader – med lidt tålmodighed kan det gøres på traditionel vis med en kagerulle. Men det er meget nemmere med en pastamaskine – og endnu nemmere med en elektrisk pastamaskine.

pasta-makers
eggs-and-flour-in-a-mixing-bowl-with-a-paddle-attachment

Sådan laver du pastadej derhjemme med din køkkenmaskine

Det er påfaldende enkelt – du har kun brug for mel og æg (eller din egen variation af disse klassiske ingredienser). Sådan gør du:


 1. Kom mel og salt i køkkenmaskinens skål

 2. Fastgør skålen og fladpiskertilbehøret (fladpisker)

 3. Drej til hastighed 2, og tilsæt gradvist æg og lidt vand

 4. Bland i 30 sekunder

 5. Stop køkkenmaskinen, og udskift piskeren med dejkrog

 6. Sæt hastigheden til 2, og ælt i 2 minutter

 7. Lad den herefter "hvile"


VÆLG KØKKENMASKINE
a69dc99a6644-stand-mixer-with-pasta-cutters-and-roller-3-piece-set

Konverter din køkkenmaskine til en elektrisk pastamaskine

Nu, hvor du har lavet din pastadej, er det tid til at rulle den ud. Du kan prøve at gøre det i hånden med en kagerulle, men en pastamaskine med dens pastapladevalser og pastaskærere vil give de bedste resultater.


Og der er ingen grund til at købe ekstra køkkenapparater til at rulle og skære din egen friske pasta ud. Din trofaste køkkenmaskine kan klare det hele for dig.

b051965b9666-red-mixer-with-pasta-sheet-roller-attachment

Ultimative pastamaskiner: Pastaskærere og pastapladevalse i sæt med 3 dele

Hvis du vil perfektionere kunsten at lave pasta derhjemme, er pastaskærere og pastapladevalser i sæt med tre dele lige noget for dig. Denne trio i industriel stil er fremstillet af rustfrit stål for nemme, professionelle resultater. Rul først pladerne med dej ud med pastapladevalsen til den ønskede tykkelse. Derefter kan du enten bruge pladerne til at lave din egen lasagne eller ravioli, eller gå videre til pastaskærerne for at lave spaghetti eller fettuccine-tråde.

KØB PASTASÆTTET

Sådan laver du perfekte plader med pastapladevalsen

1- Sæt køkkenmaskinen til hastighed '0'

2- Sæt pastapladevalsen ind i tilbehørsmuffen

3- Del dejen i stykker, og tryk dem flade med hænderne

4- Start på den bredeste valseindstilling (nummer 1) for at begynde æltningen

5- Husk at drysse mel på dejen for at undgå, at den sætter sig fast

6- Drej køkkenmaskinen til hastighed '2', og begynd indføringen i valserne

7- Fold dejen i halve, og rul igen, indtil den dækker valsens bredde

8- Øg til valseindstilling 3, og fortsæt derefter opad gennem indstillingerne for at få tyndere og tyndere plader.

pasta-roller-how-to

Hvor tykt skal jeg rulle min pastadej?

Tykkelsen af din pastadej afhænger af den type pasta, du laver. Spaghetti eller nudler skal f.eks. være lavet af temmelig tykke plader. Til tortellini eller linguine skal den udrullede dej være tynd og næsten gennemsigtig.

Her er en praktisk guide til indstillingerne af pastapladevalsen:

aea3e4c54acd-pasta-sheet-roller

1 eller 2: til æltning og for at gøre dejen tyndere

4fc3989427da-pasta-carbonara-with-pancetta

3: til tykke 'kluski'-nudler

2d719a722386-egg-noodles-with-meat-and-mint-on-top

4: til ægnudler

c7a03232bd60-spaghetti-with-parsley

4 eller 5: til lasagne, fettuccine, spaghetti, ravioli

bce981093a91-fettuccine-with-sage-and-garlic

6 eller 7: til tortellini, tynd fettuccine, linguini fini

891626111e09-linguini-pasta

7 eller 8: til linguini, ”englehår”, capelli

acf4edd65960-different-pasta-shapes-made-with-pasta-press

Pastamaskinesjov med pastapressen

Hvilken form er din families favorit? Prøv at lave den med pastapressen – 6 former. De 6 udskiftelige skiver er din genvej til professionelt udseende spaghetti, bucatini, rigatoni, fusilli og store eller små makaronier. Der skal bare en KitchenAid-køkkenmaskine til denne geniale pastamaskine (undtagen den professionelle køkkenmaskine på 6,9 l). Indfør den hjemmelavede pastadej, der er lavet med din køkkenmaskine, og lad den glide rundt om bidetangen for at skære nudlerne. Barnemad? Næsten! Det er helt sikkert sjovt.

Se pastapressen
eb27a36a5f01-fresh-homemade-spaghetti-strands

Lad ikke din dyrebare pasta klæbe sammen

Alle, der laver frisk pasta, ved, at det er vigtigt at holde trådene adskilt, når de er blevet skåret over — og hængt til tørre i mindst 15 minutter før kogning. Dette er for at sikre, at den holder formen og ikke klumper sammen under kogningen. Når den er helt lufttørret, kan du tilberede den med det samme med din foretrukne opskrift. Du kan også opbevare den i en lufttæt beholder, så du kan nyde den op til et par måneder senere.

6caf3c221e82-homemade-fresh-pasta-cooking

Ønsker du glutenfri pasta? Intet problem

Hvedemel – som indeholder gluten – var tidligere en nødvendig ingrediens i pasta. Det er helt bestemt ikke tilfældet længere. Der er masser af alternativer, du kan bruge i din pastadej, til at lave lækker glutenfri frisk pasta.


Tapiocamel, rismel og kartoffelmel er alle fremragende erstatninger, og de fungerer allesammen perfekt i pastamaskiner og pastaskærere. Så der er absolut ingen grund til at gå glip af dine foretrukne hjemmelavede pastaretter.

Pasta

Tips til at vælge

Hvilken pastamaskine passer til dig?

Du ser på
  532920e94114-making-homemade-pasta

  Lav pasta med passion

  Kunsten at lave pasta stimulerer alle sanser. Det er ikke hurtigt og nemt, men det gør det endnu mere tilfredsstillende. Når du har fundet en pastaopskrift og en metode, der passer til dig, ser du frem til at rulle ærmerne op næste gang. Tænk på køkkenet som dit fristed, og nyd hvert øjeblik, når du måler, blander, ruller, dupper, drysser og skærer. Det føles, lugter og smager naturligvis vidunderligt.

  Lækre og usædvanlige pastaopskrifter

  Er du ved at være træt af bolognese og tortellini? Frisk pasta er en alsidig ingrediens, der passer til næsten alt. Fra solide vinterretter til lettere og mere forfriskende måltider. Her er et par ideer, du kan prøve.

  3fddb1fd82d5-open-lasagne-with-roasted-vegetables-and-herbed-ricotta

  Åben lasagne med ristede grøntsager og ricotta med krydderurter

  OPDAG
  0d6621bdfc65-turkey-and-mortadella-cannelloni

  Cannelloni med kalkun og mortadella

  OPDAG
  5b63aac20ddd-potato-and-wheat-flour-fettuccine-with-mushrooms

  Fettuccine af kartoffel- og hvedemel med svampe

  OPDAG
  b97b37007536-stainless-steel-pasta-make-attachment-with-pasta-dish

  Hvorfor rustfrit stål?

  Bemærk, at vores pastatilbehør til køkkenmaskinen er fremstillet i rustfrit stål. Det betyder, at tilbehøret er modstandsdygtigt over for ridser, lugt og pletter. Tilbehør til køkkenmaskiner i rustfrit stål holder i årevis. Det giver dig masser af tid til at få mest muligt ud af tilbehøret og skabe din egen signaturopskrift.

  7e4876bb5161-pasta-roller-attachment-different-pasta-thickness

  Den helt rigtige tykkelse

  Det er svært at lave en pastadej med ensartet tykkelse, hvis du ruller i hånden. Her kommer pastapladevalsen dig til undsætning. Sæt den i køkkenmaskinens tilbehørsmuffe, og gå i gang. Ved at trykke hvert stykke groft ud med hånden kan du føre dejen gennem maskinen (drysset med mel hver gang for at undgå, at den sætter sig fast). Du starter med den bredeste af otte indstillinger, og derefter bliver du bare ved med at folde dejen på midten og ruller videre, indtil du når den ønskede tykkelse.

  653156bbb307-ravioli

  Prøv kræfter med ravioli

  Hvis ravioli er din favorit, kan du forvandle din hjemmelavede pastadej til smukke ravioli-pakker. Rul pastaen med pastapladevalsen indtil ca. indstilling 5, og så kan du gøre det med hånden, hvis du ikke har en raviolivalse. Læg fyld i, i portioner i teskestørrelse, og gør derefter raviolierne flade og skær dem med et pastahjul eller en pizzakniv for at lave pæne små pakker.

  64178be269fb-pasta-press-attachment-on-a-black-mixer

  Rent og ryddeligt køkken

  Hvorfor ikke bruge pastastativet, så du undgår, at der er spredt pasta over det hele, eller at der hænger pasta på bøjler eller endda hen over stolerygge! Med et spiraldesign, der giver dig op til 3 meters tørreplads, er der mere end nok plads og luft. Det betyder, at du kan holde køkkenområdet rent og ryddeligt. Pastapressetilbehøret leveres også i en praktisk opbevaringsboks, så alle skivedele og tilbehøret kan opbevares samlet. Der er afsat plads til alt, så du altid ved, hvor delene er til næste gang.

  c97b9021444d-stand-mixer-with-ice-cream-maker-attachment-making-ice-cream

  Du kan gøre meget mere med tilbehør til køkkenmaskinen

  Er du klar til at udvide dit repertoire? Vores spændende udvalg af tilbehør til køkkenmaskinen giver dig mulighed for at lave alt fra falafel til pølser, is og frugtjuice. Du kan endda lave dit eget mel. Tilbehøret er nemt at samle og sætte på, og voilá, så er komplicerede opskrifter gjort nemmere, tilberedning hurtigere, og det er en sand fornøjelse at lave mad. 

  Se tilbehør til køkkenmaskiner