Startside > Kom godt i gang med din espressomaskine

Dit kaffeeventyr begynder her

Hvis du har forkælet dig selv med vores espressomaskine, kan man roligt sige, at du er kaffeentusiast eller måske endda aficionado. Du ved, at lækker espresso begynder med kaffe og udstyr af høj kvalitet. Lad os komme i gang.

Hvordan laver man en fantastisk kop kaffe?

En espresso med samme kvalitet som på kaffebaren opnås med en kombination af friske bønner af god kvalitet og den korrekte bryggemetode.

Kaffebønnernes hemmelighed

Kvaliteten og smagen af kaffebønner bestemmes af:

  • miljømæssige faktorer som f.eks. sol, jordbund og vand
  • bearbejdningsfaktorer som f.eks. pluknings-, tørrings- og ristemetoder.

Ristning omdanner de rå bønner til de brune, aromatiske og smagfulde bønner, som vi kender og elsker.

  • Under ristningen frigives olier og smag, der er unikke for regionen eller oprindelsen.
  • Ristningerne spænder fra lys til mørk og påvirker den endelige smag.

Præcis brygning og forberedelse

Der er 3 vigtige faktorer, der påvirker smagen af din espresso:

  1. Vandtemperaturen skal være helt rigtige for at den malede kaffe kan blomstre og afgive smag.
  2. Præcis og jævn formaling er afgørende, da espresso skal have en vis formalingsstørrelse for at opnå den mest fyldige smag.
  3. Timing er afgørende for fuld smagsudtrækning fra dine bønner.

Find den perfekte formaling

Valg af den rigtige formalingsstørrelse afhænger af, hvad du brygger. Størrelsen betyder noget, fordi den påvirker udtrækningshastigheden og dermed også smagen. Til espresso skal formalingen være helt fin og jævn. Hvis den er for grov, vil der blive udtrukket for lidt og for syrlig smag, og hvis den er for fin, vil der blive udtrukket for meget og for besk smag.

Opskrifter med espresso

De fleste kaffedrikke begynder med den perfekte espresso. Fra forfriskende sommerdrinks til varmende vinterdrikke, fra formiddagslækkerier til aftencocktails – det er tid til at komme i gang.

Cappuccino

Lag af espresso, mælk og skum, med et drys kakaopulver eller kanel ovenpå. Perfekt!

Kom i gang

Iskaffe

Iskaffe er sød, kølig, cremet, forfriskende og alt for lækker til at gemme til sommer.

Kom i gang

Irish coffee

En favorit efter middagen: rygende varm espresso, sukker og irsk whisky, toppet med fløde.

Kom i gang

Vi præsenterer vores Espresso-kollektion

Vi har alle de værktøjer, du skal bruge til din espressorejse. Vores kaffekværn arbejder sammen med vores espressomaskine om autentisk espresso-brygning. Vælg farveskema, og få et flot, matchende sæt.

Lær din espressomaskine at kende

Du er helt sikkert ivrig efter at lære din skinnende nye kaffemaskine at kende. Din espressomaskine har en række forskellige dele, som alle arbejder sammen om at give dig det perfekte shot. Her er en hurtig vejledning.

Kopvarmer

Hold kopperne klar med den praktiske kopvarmer oven på maskinen.

Dampdyse

Lav kaffedrikke med mælk som en professionel med dampdysen i rustfrit stål.

Portafilter

Vores portafilter har en unik flad bund, der hjælper dig med at opnå en ensartet, jævn stampning.

Kurv/filter

Vælg mellem dobbelt eller enkelt væg, 1 eller 2 shots. Se vores praktiske liste over filterkurve nedenfor.

Stamper

Til at trykke den formalede kaffe ned i kurven for at skabe "kaffeblokken".

Mælkekande

Brug sammen med dampdysen – fyld blot med frisk, kold mælk.

Teknologi møder traditionel espressobrygning

Disse praktiske knapper gør det nemt at betjene og tilberede din espresso. Vælg tilstand og antal shots – og der er endda en rengøringscyklus.

Tilstandsknap

Espresso, damp, varmt vand

Tilstandsknap

Doseringsknap

1 (1 shot), 2 (2 shots)

Doseringsknap

Knap til rengøringscyklus

Rengøringscyklussen forhindrer kalkaflejringer og sørger for, at maskinen kan køre uden problemer.

Knap til rengøringscyklus

Start/stop-knap

Bruges til at starte brygningen samt til at starte/stoppe dampen og varmtvandsindstillingerne.

Start/stop-knap

Kværnfunktioner, som kaffeeksperter vil elske

Vi har tænkt på alt, så kaffeformalingen ikke er overladt til tilfældighederne.

Valg af formalingsstørrelse

Vælg mellem 70 præcise indstillinger, så du nemt finder den rigtige til din bryggemetode.

Valg af formalingsstørrelse

Finjuster kaffemængden til en dosering

Vælg det antal kopper eller shots, du vil have, så får du automatisk den rigtige dosering.

Finjuster kaffemængden til en dosering

Sådan justeres mængden af kaffe til en dosering

Juster formalingstiden, hvis du vil tilpasse mængden af kaffe pr. dosering, så den er lige præcis, som du vil have den.

Sådan justeres mængden af kaffe til en dosering

Gemmer dine doseringsjusteringer

Når du har tilpasset den perfekte dosering, kan du gemme den ved hjælp af programknappen.

Gemmer dine doseringsjusteringer

Tips til formaling af kaffe

  1. For at opnå maksimal friskhed for bønnens vej til koppen skal du male kaffen lige før brygning.
  2. Prøv forskellige formalingsstørrelser og bryggetider for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
  3. Hvis du laver espresso, kan du male direkte ned i portafilteret.
  4. Opbevar ubrugte bønner sikkert i den specialdesignede kværn.
Teksturering af mælk: Skum og dampet mælk

Med dampdysen på espressomaskinen kan du lave enten mikroskum eller dampet (varm) mælk. Sådan gør du...

Mikroskum

  1. Start altid med kold mælk og en kold mælkekande.
  2. Sæt spidsen af dampdysen lige under mælkeoverfladen i mælkekanden, og skum, indtil mælkens rumfang er fordoblet.
  3. Sørg for, at dysens spids holdes i nærheden af mælkeoverfladen, så den kan trække luft ind.
  4. Når det er fordoblet, skal du sætte dampdysen ned i mælken og vippe kanden for at lave en hvirvelstrøm i mælken, indtil kanden næsten er for varm at holde.
  5. Vend mælken forsigtigt, og bank den mod bordpladen for at frigøre eventuelle luftbobler.
  6. Mælkeskummet er klar.

Dampet mælk

  1. Start altid med kold mælk og en kold mælkekande.
  2. Sæt spidsen af dampdysen under mælkeoverfladen i mælkekanden, og skum, indtil kanden føles varm.
  3. Når den er varm, skal du sætte dampdysen ned i mælken og vippe kanden for at lave en hvirvelstrøm i mælken, indtil kanden næsten er for varm at holde.
  4. Nu har du dampet mælk med lidt skum.

Teksturering af mælk til dine yndlingsdrikke

De fleste espressobaserede kaffedrikke omfatter dampet mælk eller mælkeskum i forskellige forhold eller lækre lag i begge dele. Her er en hurtig guide til den fantastiske trio...

Cappuccino

Tre adskilte lag af espresso, dampet mælk og mikroskum. Prøv at tilføre luft til mælken, så du får 1 cm blød tekstur på toppen.

Latte

Start med espresso og derefter 2/3 dampet mælk. Sigt efter lidt mindre lufttilførsel, så du kun får 0,5 cm velsmagende mikroskum på toppen.

Flat white

Flat whites skal have mindre lufttilførsel. Tilfør lidt luft til mælkekanden, og damp derefter og slyng rundt. Dette giver tyndere mælk, med lidt eller intet mikroskum.

Espresso-terminologi

Der er mange ord og sætninger, der bruges i espressoens verden, hvilket kan få det til at virke temmelig forvirrende.
Her er nogle af de mest almindelige.

Sådan trækkes et shot

Det at brygge en kop espresso.

SÅDAN TRÆKKES ET SHOT

Kurv/filter

Indeholder malet kaffe til brygning af en espresso. Sidder inde i portafilteret og er låst fast i gruppehovedet. Der er 2 typer: enkelt- og dobbeltvæg og forskellige størrelser til 1 eller 2 shots.

KURV/FILTER

Tryk i bar

Bar er en måleenhed for atmosfærisk tryk. En bar er lig med mængden af naturligt tryk ved havets overflade. 15 bar anses for at være den optimale trykmængde til espresso-udtrækning.

TRYK I BAR

Portafilter

Dette er det håndtag, der rummer kurven/filteret, som passer ind i maskinens gruppehoved.

PORTAFILTER

Blomstring

Frigivelsen af CO2 fra den malede kaffe – så vand kan trænge ind i den malede kaffe og udtrække de opløselige stoffer for optimal smag.

BLOMSTRING

Stamper

Bruges til at presse kaffen til en jævn blok inde i kurven/filteret. Dette kaldes "stampning". Kaffe, der er ordentligt stampet, vil frembringe en jævn udtrækning af kaffens elementer.

STAMPER

Crema

Det solbrune skum oven på et espressoshot, som dannes af de udtrukne olier.

CREMA

Dampdyse/skumdyse

Den del af de fleste espressomaskiner, der leverer damp til "teksturering" af mælk i mælkekanden under dysen.

DAMPDYSE/
SKUMDYSE

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.