Startside > Kom godt i gang med din espressomaskine
En espresso med samme kvalitet som på kaffebaren opnås med en kombination af friske bønner af god kvalitet og den korrekte bryggemetode.
Kvaliteten og smagen af kaffebønner bestemmes af:
Ristning omdanner de rå bønner til de brune, aromatiske og smagfulde bønner, som vi kender og elsker.
Der er 3 vigtige faktorer, der påvirker smagen af din espresso:
Valg af den rigtige formalingsstørrelse afhænger af, hvad du brygger. Størrelsen betyder noget, fordi den påvirker udtrækningshastigheden og dermed også smagen. Til espresso skal formalingen være helt fin og jævn. Hvis den er for grov, vil der blive udtrukket for lidt og for syrlig smag, og hvis den er for fin, vil der blive udtrukket for meget og for besk smag.
De fleste kaffedrikke begynder med den perfekte espresso. Fra forfriskende sommerdrinks til varmende vinterdrikke, fra formiddagslækkerier til aftencocktails – det er tid til at komme i gang.
Disse praktiske knapper gør det nemt at betjene og tilberede din espresso. Vælg tilstand og antal shots – og der er endda en rengøringscyklus.
Espresso, damp, varmt vand
Tilstandsknap
1 (1 shot), 2 (2 shots)
Doseringsknap
Rengøringscyklussen forhindrer kalkaflejringer og sørger for, at maskinen kan køre uden problemer.
Knap til rengøringscyklus
Bruges til at starte brygningen samt til at starte/stoppe dampen og varmtvandsindstillingerne.
Start/stop-knap
Vi har tænkt på alt, så kaffeformalingen ikke er overladt til tilfældighederne.
Vælg mellem 70 præcise indstillinger, så du nemt finder den rigtige til din bryggemetode.
Valg af formalingsstørrelse
Vælg det antal kopper eller shots, du vil have, så får du automatisk den rigtige dosering.
Finjuster kaffemængden til en dosering
Juster formalingstiden, hvis du vil tilpasse mængden af kaffe pr. dosering, så den er lige præcis, som du vil have den.
Sådan justeres mængden af kaffe til en dosering
Når du har tilpasset den perfekte dosering, kan du gemme den ved hjælp af programknappen.
Gemmer dine doseringsjusteringer
Med dampdysen på espressomaskinen kan du lave enten mikroskum eller dampet (varm) mælk. Sådan gør du...
Der er mange ord og sætninger, der bruges i espressoens verden, hvilket kan få det til at virke temmelig forvirrende.
Her er nogle af de mest almindelige.
Det at brygge en kop espresso.
SÅDAN TRÆKKES ET SHOT
Indeholder malet kaffe til brygning af en espresso. Sidder inde i portafilteret og er låst fast i gruppehovedet. Der er 2 typer: enkelt- og dobbeltvæg og forskellige størrelser til 1 eller 2 shots.
KURV/FILTER
Bar er en måleenhed for atmosfærisk tryk. En bar er lig med mængden af naturligt tryk ved havets overflade. 15 bar anses for at være den optimale trykmængde til espresso-udtrækning.
TRYK I BAR
Dette er det håndtag, der rummer kurven/filteret, som passer ind i maskinens gruppehoved.
PORTAFILTER
Frigivelsen af CO2 fra den malede kaffe – så vand kan trænge ind i den malede kaffe og udtrække de opløselige stoffer for optimal smag.
BLOMSTRING
Bruges til at presse kaffen til en jævn blok inde i kurven/filteret. Dette kaldes "stampning". Kaffe, der er ordentligt stampet, vil frembringe en jævn udtrækning af kaffens elementer.
STAMPER
Det solbrune skum oven på et espressoshot, som dannes af de udtrukne olier.
CREMA
Den del af de fleste espressomaskiner, der leverer damp til "teksturering" af mælk i mælkekanden under dysen.
DAMPDYSE/
SKUMDYSE