Pastamaskiner til italiensk mad

Elsker du italiensk mad? Prøv at lave din egen pastadej. Du behøver ikke nødvendigvis en pastamaskine for at udrulle flotte plader – med lidt tålmodighed kan det gøres på traditionel vis med en kagerulle. Men det er meget nemmere med en pastamaskine – og endnu nemmere med en elektrisk pastamaskine.

Sådan laver du pastadej derhjemme med din køkkenmaskine

Det er påfaldende enkelt – du har kun brug for mel og æg (eller din egen variation af disse klassiske ingredienser). Sådan gør du:

1- Kom mel og salt i køkkenmaskinens skål
2- Fastgør skålen og piskeren (fladpisker)
3- Drej til hastighed 2, og tilsæt gradvist æg og lidt vand
4- Bland det i 30 sekunder
5- Stop køkkenmaskinen, og udskift piskeren med dejkrogen
6- Drej til hastighed 2, og ælt i 2 minutter
7- Lad den herefter ”hvile"

Eggs and flour in a mixing bowl with a paddle attachment

Omdan din køkkenmaskine til en elektrisk pastamaskine

Nu hvor du har lavet din pastadej, er det tid til at rulle den ud. Du kan prøve at gøre det i hånden med en kagerulle, men en pastamaskine med dens pastapladevalser og pastaskærere og tilskærere vil give de bedste resultater.

Og der er ingen grund til at købe ekstra køkkenapparater til at rulle og skære din egen friske pasta ud. Din trofaste køkkenmaskine kan klare det hele for dig.

Stand mixer with pasta cutters and roller 3 piece set

Ultimative pastamaskiner: Pastaskærere og pastapladevalse i sæt med 3 dele

Hvis du vil perfektionere kunsten at lave pasta derhjemme, er pastaskærere og pastapladevalse i sæt med 3 dele lige noget for dig. Denne trio i industriel stil er fremstillet af rustfrit stål for nemme, professionelle resultater. Rul først pladerne med dej ud med pastapladevalsen til den ønskede tykkelse. Derefter kan du enten bruge pladerne til at lave din egen lasagne eller ravioli, eller gå videre til pastaskærerne for at lave spaghetti eller fettuccine-tråde.

Red mixer with pasta sheet roller attachment

Sådan laver du perfekte plader med pastapladevalsen

1- Sæt køkkenmaskinen til hastighed ’0’
2- Sæt pastapladevalsen ind i tilbehørsmuffen
3- Del dejen i stykker, og tryk dem flade med hænderne
4- Start på den bredeste valseindstilling (nummer 1) for at begynde æltningen
5- Husk at drysse mel på dejen for at undgå, at den sætter sig fast
6- Drej køkkenmaskinen til hastighed ’2’, og begynd indføringen i valserne
7- Fold dejen i halve, og rul igen, indtil den dækker valsens bredde
8- Øg til valseindstilling 3, og fortsæt derefter opad gennem indstillingerne for at få tyndere og tyndere plader.

Pasta roller how to

Hvor tykt skal jeg rulle min pastadej?

Tykkelsen af din pastadej afhænger af den type pasta, du laver. Spaghetti eller nudler skal f.eks. være lavet af temmelig tykke plader. Til tortellini eller linguine skal den udrullede dej være tynd og næsten gennemsigtig. Her er en praktisk guide til indstillingerne af pastapladevalsen:

Pastamaskinesjov med pastapressen

Hvilken form er din families favorit? Prøv at lave den med pastapressen – 6 former. De 6 udskiftelige skiver er din genvej til professionelt udseende spaghetti, bucatini, rigatoni, fusilli og store eller små makaronier. Der skal bare en KitchenAid-køkkenmaskine til denne geniale pastamaskine (undtagen den professionelle køkkenmaskine på 6,9 l). Indfør den hjemmelavede pastadej, der er lavet med din køkkenmaskine, og lad den glide rundt om bidetangen for at skære nudlerne. Barnemad? Næsten! Det er helt sikkert sjovt.

Different pasta shapes made with pasta press

Lad ikke din dyrebare pasta klæbe sammen

Alle, der laver frisk pasta, ved, at det er vigtigt at holde trådene adskilt, når de er blevet skåret over — og hængt til tørre i mindst 15 minutter før kogning. Dette er for at sikre, at den holder formen og ikke klumper sammen under kogningen. Når den er helt lufttørret, kan du tilberede den med det samme med din foretrukne opskrift eller opbevare den i en lufttæt beholder, så du kan nyde den op til et par måneder senere.

Fresh homemade spaghetti strands

Har du brug for, at din pasta er glutenfri? Intet problem

Hvedemel – som indeholder gluten – var tidligere en nødvendig ingrediens i pasta. Det er helt bestemt ikke tilfældet længere. Der er masser af alternativer, du kan bruge i din pastadej, til at lave lækker glutenfri frisk pasta.

Tapiocamel, rismel og kartoffelmel er alle fremragende erstatninger, og de fungerer allesammen perfekt i pastamaskiner og pastaskærere. Så der er absolut ingen grund til at gå glip af dine foretrukne hjemmelavede pastaretter.

Homemade fresh pasta cooking

Tips til at vælge

Hvilken pastamaskine passer til dig?

Gourmetpastapresse 5KSMPEXTA Sæt i 3 dele med pastaruller og -valser 5KSMPRA Pastarulle 5KSMPSA
kr 2.099,00 kr 1.784,15 kr 1.999,00 kr 1.699,15 kr 1.199,00 kr 1.019,15
KØB KØB KØB
Rul dejen ud Nej Ja Ja
Skær spaghetti Ja Ja Nej
Skær fettuccine Nej Ja Nej
Skær bucatini Ja Nej Nej
Skær rigatoni Ja Nej Nej
Skær fusilli Ja Nej Nej
Store makaroni Ja Nej Nej
Små makaroni Ja Nej Nej
Garanti 2 år 2 år 2 år

Lav pasta med passion

Kunsten at lave pasta stimulerer alle sanser. Det er ikke hurtigt og nemt, men det gør det endnu mere tilfredsstillende. Når du har fundet en pastaopskrift og en metode, der passer til dig, ser du frem til at rulle ærmerne op næste gang. Tænk på køkkenet som dit fristed, og nyd hvert øjeblik, når du måler, blander, ruller, dupper, drysser og skærer. Det føles, lugter og smager naturligvis vidunderligt.

Making homemade pasta

Lækre og usædvanlige pastaopskrifter

Er du ved at være træt af bolognese og tortellini? Frisk pasta er så alsidig og passer til næsten alt. Fra solide vinterretter til lettere og mere forfriskende måltider. Her er et par ideer, du kan prøve.

Hvorfor rustfrit stål?

Bemærk, at vores pastatilbehør til køkkenmaskinen er fremstillet i rustfrit stål. Det betyder, at tilbehøret er modstandsdygtigt over for ridser, lugte og pletter. Tilbehør til køkkenmaskiner i rustfrit stål holder i årevis. Det giver dig masser af tid til at få mest muligt ud af tilbehøret og skabe din egen signaturopskrift.

Stainless steel pasta maker attachment with pasta dish

Den helt rigtige tykkelse

Det er svært at lave en pastadej med ensartet tykkelse, hvis du ruller i hånden. Her kommer pastapladevalsen til undsætning. Sæt den i køkkenmaskinens tilbehørsmuffe, og gå i gang. Ved at trykke hvert stykke groft ud med hånden kan du føre dejen gennem maskinen (drysset med mel hver gang for at undgå, at den sætter sig fast). Du starter med den bredeste af otte indstillinger, og derefter bliver du bare ved med at folde dejen på midten og ruller videre, indtil du når den ønskede tykkelse.

Pasta roller attachment different pasta thickness

Prøv kræfter med ravioli

Hvis ravioli er din favorit, kan du forvandle din hjemmelavede pastadej til smukke ravioli-pakker. Rul pastaen med pastapladevalsen indtil ca. indstilling 5, og så kan du gøre det med hånden, hvis du ikke har en raviolivalse. Læg fyld i, i portioner i teskestørrelse, og gør derefter raviolierne flade og skær dem med et pastahjul eller en pizzakniv for at lave pæne små pakker.

ravioli

Rent og ryddeligt køkken

Hvorfor ikke bruge pastastativet, så du undgår, at der er spredt pasta over det hele eller at der hænger pasta på bøjler eller endda hen over stolerygge! Med et spiraldesign, der giver dig op til 3 meters tørreplads, er der mere end nok plads og luft. Det betyder, at du kan holde køkkenområdet rent og ryddeligt. Pastapressetilbehøret leveres også i en praktisk opbevaringsboks, så alle skivedele og tilbehøret kan opbevares samlet. Der er afsat plads til alt, så du altid ved, hvor delene er til næste gang.

Pasta press attachment on a black mixer

Du kan gøre meget mere med tilbehør til køkkenmaskinen

Er du klar til at udvide dit repertoire? Vores spændende udvalg af tilbehør til køkkenmaskinen giver dig mulighed for at lave alt fra falafel til pølser, is til frugtjuice. Du kan endda lave dit eget mel. Tilbehøret er nemt at samle og sætte på, og voilà, så er komplicerede opskrifter gjort nemmere, tilberedning hurtigere, og det er en sand fornøjelse at lave mad. 

Stan mixer with ice cream maker attachment making ice cream
top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.