Skip the navigation

Burgerboller

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Burger Buns

Glem alt om købeboller, og lav dine egne burgerboller derhjemme.

Duration
I alt2h45
Prep15min
Madlavning20min
Hvile2h10

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

400 g

hvidt mel

70 ml

lunkent vand

7 g

tørgær

25 g

smør, smeltet

7 g

salt

20 g

sukker

90 ml

sødmælk

2

piskede æg

1

æggeblomme

40 g

sesamfrø

Trin for trin

  1. Hæld det varme vand i en skål. Tilsæt gær og bland. Lad det hvile i 5 minutter.

  2. Kom mel, salt og sukker i en køkkenmaskineskål med dejkrogen monteret. Drej hastigheden til 2, og bland i 30 sekunder.

  3. Tilsæt gærblandingen, mælk, piskede æg og smeltet smør. Ælt ved hastighed 2 i 5 minutter.

  4. Lad dejen hæve i 40 minutter i en skål dækket med et fugtigt viskestykke.

  5. Vend dejen ud på en melet bordplade, og ælt den kortvarigt i hånden.

  6. Del i 8 lige store stykker.

  7. Form til kugler, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 90 minutter.

  8. Pensl bollerne med æggeblommerne blandet med lidt vand, og drys med sesamfrø.

  9. Bages i 15-20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.

  10. Lad dem køle af på en bagerist.