Burgerboller
Glem alt om købeboller, og lav dine egne burgerboller derhjemme.
Redskaber
Ingredienser
Servering
400 g
hvidt mel
70 ml
lunkent vand
7 g
tørgær
25 g
smør, smeltet
7 g
salt
20 g
sukker
90 ml
sødmælk
2
piskede æg
1
æggeblomme
40 g
sesamfrø
Trin for trin
Hæld det varme vand i en skål. Tilsæt gær og bland. Lad det hvile i 5 minutter.
Kom mel, salt og sukker i en køkkenmaskineskål med dejkrogen monteret. Drej hastigheden til 2, og bland i 30 sekunder.
Tilsæt gærblandingen, mælk, piskede æg og smeltet smør. Ælt ved hastighed 2 i 5 minutter.
Lad dejen hæve i 40 minutter i en skål dækket med et fugtigt viskestykke.
Vend dejen ud på en melet bordplade, og ælt den kortvarigt i hånden.
Del i 8 lige store stykker.
Form til kugler, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 90 minutter.
Pensl bollerne med æggeblommerne blandet med lidt vand, og drys med sesamfrø.
Bages i 15-20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.
Lad dem køle af på en bagerist.