Skip the navigation

Chokolademadeleinekager

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - CHOCOLATE MADELEINES

Disse lækre dobbeltchokolademadeleinekager er perfekt til både kaffe og te.

Duration
I alt1h
Prep40min
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

70 g

hvidt mel

10 g

kakaopulver

5 g

bagepulver

70 g

smør

85 g

æg

60 g

strøsukker

1 spsk

honning

20 g

sødmælk

150 g

mørk chokolade

30 g

hasselnødder, hakkede

Trin for trin

  1. Denne opskrift er til 12 madeleinekager.

  2. Opvarm smørret i en lille gryde ved mellemhøj varme, indtil det brunes. Si smørret, og lad det køle af i 5 minutter.

  3. Kom æg, strøsukker, mælk og honning i køkkenmaskineskålen med trådpiskeriset monteret. Øg gradvist hastigheden til den højeste hastighed, og pisk i 2 minutter, indtil massen er let og skummende.

  4. Udskift trådpiskeriset med fladpiskeren, og tilsæt mel, bagepulver og kakaopulver. Blend ved hastighed 2 i ca. 1 minut. Tilsæt smørret, mens du blander.

  5. Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer.

  6. Forvarm ovnen til 220 °C.

  7. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen i en madeleineform, der er smurt med bagespray.

  8. Sæt madeleinekagerne i ovnen, og skru straks temperaturen ned til 160 °C. Bages i 15 minutter. Lad dem køle af.

  9. Smelt chokoladen i mikroovnen i 30 sekunder. Rør rundt, og gentag 3 gange mere, indtil chokoladen er helt smeltet.

  10. Dyp madeleinekagerne halvvejs i den smeltede chokolade, og drys med hasselnødder. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne helt.