Choux med hvidløgsost
Let, luftig choux med ost er den perfekte bid sammen med et glas vin eller bobler.
Redskaber
Ingredienser
Servering
110 g
smør
250 ml
vand
140 g
mel
5+1
æg
2 kviste
frisk timian
1/2 tsk
sort peber
150 g
hård ost
1 fed
hvidløg
Trin for trin
Denne opskrift giver 15 choux-deje.
Smelt smørret og vandet ved middel varme. Rør rundt i melet med en træske, indtil der dannes en blød dej.
Tilsæt æggene ét ad gangen, mens dejen blandes ved høj hastighed.
Vend timian, sort peber, ost og hvidløg i.
Hæld dejen over i en sprøjtepose, og sprøjt choux-dejen på en bageplade med bagepapir.
Pres choux-dejen ned med en våd finger, så den kommer ud af ovnen i en perfekt rund form.
Pensl choux-dejen med et pisket æg, og drys friskrevet ost over den.
Bag i 15 minutter ved 190° C i en forvarmet ovn. Lad dem køle af på en bagerist.