Skip the navigation

Crêpes-inspireret pastagratin med skinke og gedeost

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Crêpes-like ham and goat cheese pasta gratin

Duration
I alt1h10
Prep40min
Madlavning30min

Redskaber

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

100 g

kogt skinke i tern

100 g

gedeost

2

æg

200 g

hvedemel

250 ml

béchamel-sauce

250 ml

sødmælk

25 g

smør

tsk

revet muskatnød

tsk

salt

tsk

friskkværnet peber

Trin for trin

  1. Montér skålen og det elliptiske piskeris på mikseren. Kom skinke, frisk gedeost, bechamelsauce, revet muskat, salt og peber i skålen. Pisk på hastighed 3, indtil det hele er godt blandet.

  2. Kom 4 æg, mel og salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.

  3. Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.

  4. Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.

  5. Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen, og indstil den på tykkelse nummer 4.

  6. Skør pastapladerne i firkanter. Fordel fyldet på firkanterne. Fold firkanterne, hjørne mod hjørne, først én gang og dernæst en gang mere, så du får en lille trekant. Gentag processen med de resterende ingredienser.

  7. Læg trekanterne på en smurt bageplade.

  8. Hæld mælk i bunden af pladen og dæk med folie. Bag retten i 35 minutter ved 200 °C.

  9. Giv opskriften et frisk twist ved at rive og stege 1 squash, som tilsættes fyldet.