Skip the navigation

Falafel

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
falafel_thumbnail.jpg

Disse bagte falafler med urter giver et løft til dine favoritsalater og wraps.

Duration
I alt40min
Prep20min
Madlavning20min

Redskaber

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

750 g

tørrede kikærter

1 håndfuld

persille

1 håndfuld

koriander

3 fed

hvidløg

1

løg

1 tsk

stødt spidskommen

1,5 tsk

salt

1 tsk

sort peber

3 spsk

mel

Trin for trin

  1. Læg de tørrede kikærter i en stor skål, og dæk dem med 2 l vand. Læg i blød natten over.

  2. Dræn kikærterne, og tilsæt dem gennem påfyldningstragten på kødhakkeren, der er udstyret med den mellemgrove hulskive. Tilsæt persille, koriander, hvidløgsfed og løg. Sæt hastigheden til 4, og brug nedstopperen til at skubbe alle ingredienserne igennem.

  3. Tilsæt spidskommen, salt, sort peber og mel til de formalede kikærter. Sæt køkkenmaskinen med fladpiskeren på hastighed 4, og bland, indtil der dannes en fast dej. Brug hænderne til at forme falaflerne til skiver, og læg dem på en olieret bageplade.

  4. Bag falaflerne i 20 minutter ved 190 °C. Server med pita, wraps eller i en salat.