Skip the navigation

Glutenfri pandekager

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Gluten-Free Pancakes

Duration
I alt0min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

120 ml

usødet mandelmælk

2 spsk

vindruekerneolie, eventuelt mere til bagning

2 spsk

ahornsirup

1 spsk

vaniljeekstrakt

2 mellemstore

æg

175 g

glutenfrit hvedemel

1 tsk

glutenfri bagepulver

1 tsk

natron

1/4 tsk

havsalt

Trin for trin

  1. Hæld mælk, olie, ahornsirup, vaniljeekstrakt og æg i blenderglasset på din KitchenAid® Power Plus® blender, sæt låget på og blend på variabel hastighed 3 i 3-5 sekunder til alt er blandet godt sammen.

  2. Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og blend på variabel hastighed 3 i ca. 5 sekunder, til at er godt blandet sammen.

  3. Fjern midterlåget, sæt stamperen i og skrab glassets sider for at få alt melet ned i blandingen. Blend 3-5 sekunder mere, til der ikke er flere klumper.

  4. (sørg dog for ikke at overblende).

  5. Lad blandingen hvile i 5 minutter inden bagning.

  6. Varm 1/2 tsk. vindruekerneolie op i en lille stegepande over medium-lav varme og hæld derefter 80 ml pandekagedej på panden og fordel den jævnt.

  7. Bag i ca. 3 minutter, til der dannes små bobler i pandekagen, og kanterne begynder at tørre.

  8. Vend pandekagen med en paletkniv og bag den anden side 2 minutter eller mere, til den er gennembagt.

  9. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.

  10. Servér pandekagerne med ahornsirup, frisk frugt, kokosmel, knuste nødder etc.