Skip the navigation

Gnocchi af søde kartofler med honningbrunet smørsauce

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Sweet Potato Gnocchi with Brown Butter Honey Sauce

Denne farverige, velsmagende og skarpe gnocchi med søde kartofler er propfyldt med smag. Bedragerisk nem og lavet fra bunden med en KitchenAid-køkkenmaskine.

Duration
I alt1h20
Prep1h
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

2-3 store

søde kartofler

1 large (225g)

bagekartoffel

1

æggeblomme

1 tsk

salt

210 g

hvidt mel

30 g

kagemel

85 g

smør

3 fed

hvidløg, finthakket

70 g

pinjekerner

1 tsk

frisk salvie, finthakket

85 g

honning

150 g

babyspinat

friskrevet parmesan efter smag

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Skær kartoflerne i halve, og læg dem med den skårne siden nedad på bagepladen. Sæt dem i ovnen, og bag dem, indtil de er møre, ca. 35 minutter. (BEMÆRK: Det tager længere tid at bage bagekartoflen).

  2. Når kartoflerne er bagt og har kølet nok af til at kunne håndteres, skal skrællen pilles af og smides ud.

  3. Skrab kartoffelmassen ned i køkkenmaskinens skål, og fastgør fladpiskeren. Start på hastighed 2, øg derefter hastigheden til 6, og mos kartoflerne i 30 sekunder.

  4. Byt fladpiskeren ud med dejkrogen. Tilsæt salt og æggeblommer, og drej derefter hastigheden på køkkenmaskinen til 2. Mens du blander, skal du tilsætte ca. en fjerdedel mel ad gangen til køkkenmaskinens skål. Så snart hver portion mel er blandet i, skal du med det samme tilsætte den næste fjerdedel og slukke for køkkenmaskinen, når den sidste portion er blandet i. Dejen skal være en smule klæbrig, men hvis den bliver for klæbrig at håndtere, skal du tilsætte yderligere 30 g mel, før du fjerner den fra køkkenmaskineskålen.

  5. Kom lidt mel på dine hænder, og fjern dejen fra køkkenmaskinen. (Ælt dejen forsigtigt på en let melet overflade, indtil dejen er til at arbejde med. Del dejen i 6 lige store dele. Hvis du arbejder med ét stykke ad gangen, skal du rulle dejen til en tynd cylinder med en diameter på ca. 1-1,5 cm. Skær cylinderen på langs i stykker på 1-1,5 cm, og rul derefter hvert stykke hen over tænderne på en gaffel (eller gnocchiplade) for at lave en fure.

  6. Bring en stor gryde med vand i kog, og tilsæt 1 tsk. salt. Når vandet koger, koges dine gnocchi i portioner i 4-5 minutter, eller indtil gnocchierne begynder at flyde i overfladen. Brug en hulske til at lægge dine gnocchi over på en ren bageplade med kant. Afkøl helt.

  7. Smelt smørret i en stor gryde ved mellemhøj varme. Når det er smeltet, skal du skrue ned til jævn varme og brune smørret i ca. 3 minutter, indtil det dufter let ristet (drej panden rundt en gang imellem). Øg varmen til mellemhøj, tilsæt finthakket hvidløg, pinjekerner og salvie, og rør rundt for at fordele dem jævnt i smørret. Steg i 2 minutter under jævnlig omrøring.

  8. Kom dine gnocchi over på panden. Rør forsigtigt rundt for at fordele dem alle jævnt i smørret, og steg dem uden låg i 1 minut. Kom honningen i, rør rundt igen, og steg i endnu et minut. Tilsæt til slut babyspinaten, læg låget på, og lad spinaten bløde op i ca. et minut. Tag låget af, og rør spinaten ind i blandingen.

  9. Sluk for varmen, overdæk dine gnocchi med friskrevet parmesan, og server med det samme med flagesalt, friskkværnet peber og mere parmesan.