Skip the navigation

Grøn vegansk fettuccini med græskarkerner, broccoli og olivensauce

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Green fettuccine with pumpkin seeds, broccoli and olives sauce

Gå den grønne vej med en spektakulær opskrift, der forener smag og sundhed med et touch af gourmandise.

Duration
I alt48min
Prep40min
Madlavning8min

Redskaber

PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

200 g

hvedemel

2

æg

50 g

persille

200 g

broccoli

50 g

grønne oliven i lage

50 g

revet parmesan

15 g

merian

2 spsk

ekstra jomfruolivenolie

knivspids

salt

knivspids

friskkværnet peber

50 g

ristede græskarkerner

Trin for trin

  1. Montér juicertilbehøret på mikseren. Kom persillen i maskinen og udtræk juicen. Sæt den til side.

  2. Kom æg, persillejuice, mel og 1/3 tsk. salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.

  3. Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.

  4. Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.

  5. Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen, og indstil den på tykkelse nummer 4.

  6. Kør pastapladen gennem fettuccinivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.

  7. Læg fettuccinien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel, og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.

  8. Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, mens pastaen tørrer. Skær broccolien i buketter og kog dem vandet i 3 minutter. Kom pastaen i ned til broccolien og lad det koge i yderligere 3 minutter. Hæld vandet fra, hæld pasta og broccoli op i en stor skål og tilsæt oliven, merian, olivenolie og revet ost. Bland det hele godt sammen, drys med ristede græskarkerner og servér retten med det samme.

  9. Lidt for grøn? Kom lidt cherrytomater ned til broccolien i det kogende vand.

  10. Add the pasta to the water with broccoli and cook for 3 more minutes until al dente.

  11. Drain, then transfer in a large bowl, add olives and marjoram, olive oil and grated cheese. Mix well and serve immediately with the roasted pumpkin seeds.

  12. Too green? Add cherry tomatoes together with the broccoli in the boiling water.