Skip the navigation

Hjemmelavet rød karrypasta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Homemade red curry paste

Glem alt om karrypasta fra butikken – denne velduftende røde karrypasta kan du lave derhjemme.

Duration
I alt20min
Prep20min

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Servering

1 tsk

spidskommenfrø

1 tsk

korianderfrø

1,5

skalotteløg

2

hvidløg

2

rød chilipeber

2 cm

frisk ingefær

1

limefrugter

1,5 stilke

citrongræs

1 tsk

paprika

1 tsk

salt

1/2 spsk

frisk koriander

Trin for trin

  1. Læg spidskommen og korianderfrøene i en morter, og knus dem let. Kom dem i foodprocessoren.

  2. Skræl skalotteløgene, og skær dem i kvarte. Kom dem i foodprocessoren.

  3. Skræl hvidløgsfeddene, og hak dem groft. Kom dem i foodprocessoren.

  4. Skær chilipeberfrugterne i halve, og fjern kernerne. Kom dem i foodprocessoren.

  5. Tilsæt revet ingefær og limeskal. Pres limefrugten, og hæld saften i foodprocessoren.

  6. Tilsæt citrongræs, paprika, salt og frisk koriander.

  7. Bland det hele sammen ved hastighed 2 i foodprocessoren, indtil der dannes en grov pasta, og skrab siderne efter behov.

  8. Du kan tilsætte lidt olie for at gøre pastaen mere cremet. Du kan opbevare pastaen i op til 10 dage i køleskab.