Hjemmelavet rød karrypasta
Glem alt om karrypasta fra butikken – denne velduftende røde karrypasta kan du lave derhjemme.
Redskaber
Ingredienser
Servering
1 tsk
spidskommenfrø
1 tsk
korianderfrø
1,5
skalotteløg
2
hvidløg
2
rød chilipeber
2 cm
frisk ingefær
1
limefrugter
1,5 stilke
citrongræs
1 tsk
paprika
1 tsk
salt
1/2 spsk
frisk koriander
Trin for trin
Læg spidskommen og korianderfrøene i en morter, og knus dem let. Kom dem i foodprocessoren.
Skræl skalotteløgene, og skær dem i kvarte. Kom dem i foodprocessoren.
Skræl hvidløgsfeddene, og hak dem groft. Kom dem i foodprocessoren.
Skær chilipeberfrugterne i halve, og fjern kernerne. Kom dem i foodprocessoren.
Tilsæt revet ingefær og limeskal. Pres limefrugten, og hæld saften i foodprocessoren.
Tilsæt citrongræs, paprika, salt og frisk koriander.
Bland det hele sammen ved hastighed 2 i foodprocessoren, indtil der dannes en grov pasta, og skrab siderne efter behov.
Du kan tilsætte lidt olie for at gøre pastaen mere cremet. Du kan opbevare pastaen i op til 10 dage i køleskab.