i
Forrige side
Har du lyst til noget sødt?

Honningkage med ingefær og ristet kokos

En sød honningkage med et spark af ingefær og fantastisk flødeost, der vil få dine smagsløg til at dirre. Giv denne opskrift en chance med din KitchenAid-køkkenmaskine.

Start madlavningen

Oplysninger

8

Ingredienser

13

Trin

Tid

40'

Forberedelse

30'

Tilberedelse

70'

Total

Ingredienser

Hvor mange portioner?

  • -non-stick-spray med vegetabilsk olie
  • 240 ghvedemel (plus ekstra mel til kageformen)
  • 1 tsk.salt
  • 2 tsk.bagepulver
  • 230 gkokosmælk
  • ½ tsk.friskrevet ingefær
  • 170 ghonning
  • 110 mlrapsolie
  • 225 gusaltet smør, stuetemperatur
  • 270 gsukker
  • 4store æg
  • 2store æggeblommer
  • 200 gusødet revet kokos
  • 450 gflødeost, stuetemperatur
  • 225 gusaltet smør, til glasur, stuetemperatur
  • ¼ tsk.salt
  • 600 gflormelis, sigtet
  • 2 tsk.citronskal
  • 255 gkokoschips
Det er tid
  • Trin 1

    Forvarm ovnen til 180 °C. Sprøjt to runde kageforme (22-24 cm) let med non-stick-spray, og drys med mel.

  • Trin 2

    Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Sæt til side.

  • Trin 3

    Pisk kokosmælk, ingefær, honning og rapsolie sammen i en separat skål. Sæt til side.

  • Trin 4

    Hæld smørret og sukkeret i køkkenmaskineskålen, og bland ved hastighed 8 i 3-4 minutter med fladpiskeren med fleksibel kant, indtil blandingen er let og luftigt.

  • Trin 5

    Sæt hastigheden ned til 4, og tilsæt æg, ét ad gangen, og bland imellem – efterfulgt af blommerne, også én ad gangen.

  • Trin 6

    Sæt hastigheden ned til 2, og tilsæt gradvist dine skåle med tørre og våde blandinger, så du skifter mellem dem, indtil alt indholdet i begge skåle er tilsat. Sæt hastigheden ned til 1, tilsæt kokosmelet, og rør let rundt.

  • Trin 7

    Fordel kagedejen i de to kageforme.

  • Trin 8

    Bag i 22-27 minutter ved 180 °C, sæt formene over på en bagerist, og lad dem køle af i 5 minutter. Vend kagerne ud på en bagerist, og lad dem køle helt af.

  • Trin 9

    Mens ovnen stadig er 180 °C, skal du lægge dine kokoschips på en bageplade med kant og riste dem i 4-7 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem køle af.

  • Trin 10

    Lav glasuren. Pisk flødeost, smør, citronskræl og salt med en køkkenmaskine ved høj hastighed i 2-3 minutter, indtil blandingen er lind.

  • Trin 11

    Tilsæt 480 g flormelis, og bland ved hastighed 1 i 30 sekunder, og øg derefter til hastighed 6 i yderligere 2 minutter.

  • Trin 12

    Skær begge kager i halve, vandret. Læg 1 lag, med skæresiden opad, på et kagestativ eller et kagefad, og smør med et tykt lag glasur. Læg endnu et lag kage ovenpå efterfulgt af endnu et lag glasur. Gentag med resten af kagelagene, og glasuren.

  • Trin 13

    Dæk hele kagen med glasur, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Når glasuren har sat sig (men ikke er hærdet op), skal du forsigtigt drysse et par håndfulde ristede kokoschips ud over siderne og på toppen af kagen.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Få vores nyheder serveret lige til døren

Tilmeld dig for at modtage vores seneste nyheder, lækre opskrifter og kampagner samt en rabatkode på 5% til dit næste køb.

TILMELD

Jeg forstår og godkender indholdet af Privacy Notice og:


a) Jeg indvilliger i at modtage tilpasset marketingkommunikation fra KitchenAid og andre brands, der hører under Whirlpool Corporation samt modtage en 5% rabat kode til mit næste køb (rabatkoden gælder kun én gang).



Din personlige engangsrabatskode kan kun indløses på vores website kitchenaid.dk. Den kan ikke kombineres med andre KitchenAid-rabatter eller -kampagner. Desuden modtager du i din første email en rabatkode på 5%, der gælder til dit næste køb på kitchenaid.dk, og du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Honningkage med ingefær og ristet kokos

Trin 1

Forvarm ovnen til 180 °C. Sprøjt to runde kageforme (22-24 cm) let med non-stick-spray, og drys med mel.

Trin 2

Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Sæt til side.

Trin 3

Pisk kokosmælk, ingefær, honning og rapsolie sammen i en separat skål. Sæt til side.

Trin 4

Hæld smørret og sukkeret i køkkenmaskineskålen, og bland ved hastighed 8 i 3-4 minutter med fladpiskeren med fleksibel kant, indtil blandingen er let og luftigt.

Trin 5

Sæt hastigheden ned til 4, og tilsæt æg, ét ad gangen, og bland imellem – efterfulgt af blommerne, også én ad gangen.

Trin 6

Sæt hastigheden ned til 2, og tilsæt gradvist dine skåle med tørre og våde blandinger, så du skifter mellem dem, indtil alt indholdet i begge skåle er tilsat. Sæt hastigheden ned til 1, tilsæt kokosmelet, og rør let rundt.

Trin 7

Fordel kagedejen i de to kageforme.

Trin 8

Bag i 22-27 minutter ved 180 °C, sæt formene over på en bagerist, og lad dem køle af i 5 minutter. Vend kagerne ud på en bagerist, og lad dem køle helt af.

Trin 9

Mens ovnen stadig er 180 °C, skal du lægge dine kokoschips på en bageplade med kant og riste dem i 4-7 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem køle af.

Trin 10

Lav glasuren. Pisk flødeost, smør, citronskræl og salt med en køkkenmaskine ved høj hastighed i 2-3 minutter, indtil blandingen er lind.

Trin 11

Tilsæt 480 g flormelis, og bland ved hastighed 1 i 30 sekunder, og øg derefter til hastighed 6 i yderligere 2 minutter.

Trin 12

Skær begge kager i halve, vandret. Læg 1 lag, med skæresiden opad, på et kagestativ eller et kagefad, og smør med et tykt lag glasur. Læg endnu et lag kage ovenpå efterfulgt af endnu et lag glasur. Gentag med resten af kagelagene, og glasuren.

Trin 13

Dæk hele kagen med glasur, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Når glasuren har sat sig (men ikke er hærdet op), skal du forsigtigt drysse et par håndfulde ristede kokoschips ud over siderne og på toppen af kagen.

top

Ønskeliste

Du skal være logget ind for at føje produkter til din ønskeliste.

Log ind

Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.