Skip the navigation

Honningkage med ingefær og ristet kokos

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Toasted Coconut Honey Ginger Cake

En sød honningkage med et spark af ingefær og fantastisk flødeost, der vil få dine smagsløg til at dirre. Giv denne opskrift en chance med din KitchenAid-køkkenmaskine.

Duration
I alt1h10
Prep40min
Madlavning30min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

240 g

hvidt mel (ekstra til kageformen)

1 tsk

salt

2 tsk

bagepulver

230 g

kokosmælk

1/2 tsk

friskrevet ingefær

170 g

honning

110 ml

rapsolie

250 g

usaltet smør, stuetemperatur

270 g

sukker

4

store æg

2

store æggeblommer

200 g

usødet revet kokos

450 g

flødeost, stuetemperatur

225 g

usaltet smør, til glasur, stuetemperatur

1/4 tsk

salt

600 g

flormelis, sigtet

2 tsk

citronskal

225 g

kokoschips

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Sprøjt to runde kageforme (22-24 cm) let med non-stick-spray, og drys med mel.

  2. Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Sæt til side.

  3. Pisk kokosmælk, ingefær, honning og rapsolie sammen i en separat skål. Sæt til side.

  4. Hæld smørret og sukkeret i køkkenmaskineskålen, og bland ved hastighed 8 i 3-4 minutter med fladpiskeren med fleksibel kant, indtil blandingen er let og luftigt.

  5. Sæt hastigheden ned til 4, og tilsæt æg, ét ad gangen, og bland imellem – efterfulgt af blommerne, også én ad gangen.

  6. Sæt hastigheden ned til 2, og tilsæt gradvist dine skåle med tørre og våde blandinger, så du skifter mellem dem, indtil alt indholdet i begge skåle er tilsat. Sæt hastigheden ned til 1, tilsæt kokosmelet, og rør let rundt.

  7. Fordel kagedejen i de to kageforme.

  8. Bag i 22-27 minutter ved 180 °C, sæt formene over på en bagerist, og lad dem køle af i 5 minutter. Vend kagerne ud på en bagerist, og lad dem køle helt af.

  9. Mens ovnen stadig er 180 °C, skal du lægge dine kokoschips på en bageplade med kant og riste dem i 4-7 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem køle af.

  10. Lav glasuren. Pisk flødeost, smør, citronskræl og salt med en køkkenmaskine ved høj hastighed i 2-3 minutter, indtil blandingen er lind.

  11. Tilsæt 480 g flormelis, og bland ved hastighed 1 i 30 sekunder, og øg derefter til hastighed 6 i yderligere 2 minutter.

  12. Skær begge kager i halve, vandret. Læg 1 lag, med skæresiden opad, på et kagestativ eller et kagefad, og smør med et tykt lag glasur. Læg endnu et lag kage ovenpå efterfulgt af endnu et lag glasur. Gentag med resten af kagelagene, og glasuren.

  13. Dæk hele kagen med glasur, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Når glasuren har sat sig (men ikke er hærdet op), skal du forsigtigt drysse et par håndfulde ristede kokoschips ud over siderne og på toppen af kagen.