Forrige side
Børn & Familie

Hvedebrød

Lad dit hjem dufte af friskbagt brød.

Start madlavningen

Oplysninger

5

Ingredienser

12

Trin

Tid

55'

Forberedelse

45'

Tilberedelse

100'

Total

Ingredienser

Hvor mange portioner?

  • 150 mllunkent vand
  • 5 gfriskt gær
  • 250 ghvedemel
  • 3,5 gsmør ved stuetemperatur
  • 5 gsalt
  • 300 mllunkent vand
  • 10 gfriskt gær
  • 500 ghvedemel
  • 7gsmør ved stuetemperatur
  • 10 gsalt
  • 450 mllunkent vand
  • 15 gfriskt gær
  • 750 ghvedemel
  • 10 gsmør ved stuetemperatur
  • 15 gsalt
Det er tid
  • Trin 1

    Opløs det friske gær i vandet i mikserskålen.

  • Trin 2

    Fastgør sigte- og vægttilbehøret til standermikseren, og sigt melet ved hastighed 4.

  • Trin 3

    Tilsæt smør og salt i skålen på standermikseren, hvor der er påsat en dejkrog.

  • Trin 4

    Bland ved den laveste hastighed i 10 minutter, indtil dejen er glat og samlet i en kugle. Hvis dejen er for tør eller klæbrig, skal du tilsætte lidt vand eller mel 1 teskefuld ad gangen.

  • Trin 5

    Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Lad dejen hvile i 5 minutter med et fugtigt viskestykke over. 

  • Trin 6

    Ælt dejen med hænderne i 5 minutter, og form den til en perfekt kugle.

  • Trin 7

    Dæk med mel og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i yderligere 15 minutter. 

  • Trin 8

    Ælt den igen i 5 minutter med hænderne, og form en perfekt kugle. Hvis dejen er for våd, skal du blot tilsætte lidt mel. Lad den hæve i 45 minutter til 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.

  • Trin 9

    Læg bagepapir på en bageplade, og læg det formede brød på den. 

  • Trin 10

    Skær et mønster med en meget skarp kniv. 

  • Trin 11

    Bag brødet i 45 minutter i en 220 °C forvarmet ovn.

  • Tip

    Placer et lille ovnfast fad fyldt med vand i bunden af ovnen. Det vil hjælpe med at danne en sprød skorpe. 

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Hvedebrød

Trin 1

Opløs det friske gær i vandet i mikserskålen.

Trin 2

Fastgør sigte- og vægttilbehøret til standermikseren, og sigt melet ved hastighed 4.

Trin 3

Tilsæt smør og salt i skålen på standermikseren, hvor der er påsat en dejkrog.

Trin 4

Bland ved den laveste hastighed i 10 minutter, indtil dejen er glat og samlet i en kugle. Hvis dejen er for tør eller klæbrig, skal du tilsætte lidt vand eller mel 1 teskefuld ad gangen.

Trin 5

Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Lad dejen hvile i 5 minutter med et fugtigt viskestykke over. 

Trin 6

Ælt dejen med hænderne i 5 minutter, og form den til en perfekt kugle.

Trin 7

Dæk med mel og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i yderligere 15 minutter. 

Trin 8

Ælt den igen i 5 minutter med hænderne, og form en perfekt kugle. Hvis dejen er for våd, skal du blot tilsætte lidt mel. Lad den hæve i 45 minutter til 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.

Trin 9

Læg bagepapir på en bageplade, og læg det formede brød på den. 

Trin 10

Skær et mønster med en meget skarp kniv. 

Trin 11

Bag brødet i 45 minutter i en 220 °C forvarmet ovn.

Tip

Placer et lille ovnfast fad fyldt med vand i bunden af ovnen. Det vil hjælpe med at danne en sprød skorpe. 

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.