Ingredienser
Trin 1
Hæld vand og olie i glasset på din KitchenAid® Power Plus® blender og tilsæt derefter mel og de tørre ingredienser, med undtagelse af koriander.
Trin 2
Blend ved variabel hastighed 3 i ca. 5 sekunder indtil der ikke er flere klumper
Trin 3
(sørg dog for ikke at overblende).
Trin 4
Tilsæt korianderblade og blend ved variabel hastighed 3 i ca. 3 sekunder, til korianderbladene er hakket groft men ikke fuldstændig blendet.
Trin 5
Hæld dejen i en kande og lad den hvile i 10-15 minutter, mens den bliver en smule tykkere.
Trin 6
Tør en slip-let pandekagepande (20 cm) over med et stykke køkkenrulle med 1/2 tsk. olie på.
Trin 7
Varm panden op over medium-lav varme, afhængigt af dit komfur.
Trin 8
Tag panden af varmen og hæld ca. 75 ml dej på, mens du bevæger panden hurtigt rundt for at fordele dejen jævnt i bunden af panden
Trin 9
(jeg hælder dej en ekstra gang over kanterne, så de ikke bliver for tynde og sprøde). Sæt panden på det varme blus igen og bag pandekagen i ca. 2 minutter, til der dannes små bobler, og kanterne nemt kan løftes fra panden.
Trin 10
Vend forsigtigt pandekagen med paletkniven og bag den i ca. 1 minut mere til den er let gylden.
Trin 11
Læg den færdige pandekage på en tallerken.
Trin 12
Fortsæt på samme måde med resten af dejen., og smør panden let med køkkenrulle mellem hver pandekage.
Trin 13
Læg de færdige pandekager oven på hinanden, så de forbliver bløde og smidige.
Trin 14
Servér med chutneys, dips eller grøntsagsfyld.
*Note
Hvis du bruger garbanzo-mel i stedet for besan-mel (kikærter), så tilsæt 1 1/3 kop vand.
Tilberedningsnoter
Jeg prøvede med stærk gul indisk karry. Jeg har med vilje kun tilsat lidt karry og cayennepeber, så pandekagerne kan spises sammen med karryretter, chutneys, dips osv. Du kan prøve med 1/2 tsk. karry og 1/4 tsk. cayennepeber, hvis du har lyst til en krydret snack.
Vores mest beundrede retter
Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.
Trin 1
Hæld vand og olie i glasset på din KitchenAid® Power Plus® blender og tilsæt derefter mel og de tørre ingredienser, med undtagelse af koriander.
Trin 2
Blend ved variabel hastighed 3 i ca. 5 sekunder indtil der ikke er flere klumper
Trin 3
(sørg dog for ikke at overblende).
Trin 4
Tilsæt korianderblade og blend ved variabel hastighed 3 i ca. 3 sekunder, til korianderbladene er hakket groft men ikke fuldstændig blendet.
Trin 5
Hæld dejen i en kande og lad den hvile i 10-15 minutter, mens den bliver en smule tykkere.
Trin 6
Tør en slip-let pandekagepande (20 cm) over med et stykke køkkenrulle med 1/2 tsk. olie på.
Trin 7
Varm panden op over medium-lav varme, afhængigt af dit komfur.
Trin 8
Tag panden af varmen og hæld ca. 75 ml dej på, mens du bevæger panden hurtigt rundt for at fordele dejen jævnt i bunden af panden
Trin 9
(jeg hælder dej en ekstra gang over kanterne, så de ikke bliver for tynde og sprøde). Sæt panden på det varme blus igen og bag pandekagen i ca. 2 minutter, til der dannes små bobler, og kanterne nemt kan løftes fra panden.
Trin 10
Vend forsigtigt pandekagen med paletkniven og bag den i ca. 1 minut mere til den er let gylden.
Trin 11
Læg den færdige pandekage på en tallerken.
Trin 12
Fortsæt på samme måde med resten af dejen., og smør panden let med køkkenrulle mellem hver pandekage.
Trin 13
Læg de færdige pandekager oven på hinanden, så de forbliver bløde og smidige.
Trin 14
Servér med chutneys, dips eller grøntsagsfyld.
*Note
Hvis du bruger garbanzo-mel i stedet for besan-mel (kikærter), så tilsæt 1 1/3 kop vand.
Tilberedningsnoter
Jeg prøvede med stærk gul indisk karry. Jeg har med vilje kun tilsat lidt karry og cayennepeber, så pandekagerne kan spises sammen med karryretter, chutneys, dips osv. Du kan prøve med 1/2 tsk. karry og 1/4 tsk. cayennepeber, hvis du har lyst til en krydret snack.