Skip the navigation

Julekager med ingefær

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Christmas gingerbread cookies

Lav selv disse populære julesmåkager med vores supersimple opskrift.

Duration
I alt25min
Prep10min
Madlavning15min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

360 g

hvidt mel

1 tsk

bagepulver

1/2 tsk

salt

1 tsk

revet muskatnød

1 tsk

stødt kryddernellike

1 tsk

stødt kanel

1 tsk

stødt ingefær

225 g

usaltet smør, stuetemperatur

300 g

brun farin

1

æg

Glasur til pynt:

80 g

pasteuriserede æggehvide, stuetemperatur

1 tsk

citronsaft

225 g

flormelis

Trin for trin

  1. Sådan laver du småkagerne: Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen. Sigt mel, bagepulver og krydderier i en skål ved hastighed 4. Sæt til side.

  2. Hæld brun farin og smør i en separat køkkenmaskineskål. Fastgør fladpiskeren, og pisk ved hastighed 4, til farven bliver lysere.

  3. Indstil hastigheden til 2. Tilføj æg og salt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siden af skålen med en dejskraber, hvis det er nødvendigt.

  4. Pisk, indtil ingredienserne er godt blandede. Mens maskinen kører, tilføjer du gradvist det sigtede mel. Bland, indtil der dannes en dej.

  5. Placer dejen mellem to ark bagepapir. Rul den ud til en tykkelse på 0,5 cm. Sæt i køleskabet i 20 minutter.

  6. Tag ud af køleskabet. Fjern det øverste lag bagepapir.

  7. Brug kageudstikkere til at skære småkagerne ud i den form, du vil have. Sæt småkagerne på en bageplade med bagepapir.

  8. Bages i 10-12 minutter ved 180°C i en forvarmet ovn. Småkagerne skal se tørre ud, men være bløde, når du rører ved dem.

  9. Fjern dem fra bagepladen og lad dem køle af på en bagerist.

  10. Sådan laver du royal icing-glasur: Hæld æggehviderne i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Pisk ved hastighed 6, indtil æggehviderne skummer op. Tilføj citronsaft.

  11. Hæld gradvist flormelis i, indtil du opnår den ønskede konsistens.