Skip the navigation

Karryret med kartoffel, blomkål og grønne bønner

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Potato, Cauliflower, and Green Bean Curry

Duration
I alt0min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

2 spsk

vindruekerneolie eller ekstra jomfru olivenolie

300 g

løg i tern

2

tsk finthakket hvidløg (6 mellemstore fed)

1 ½

tsk havsalt

1

dåse usaltede hakkede tomater

70 g

rå, usaltede cashewnødder

2

spsk finthakket frisk ingefær (ca. 2,5 cm)

1

spsk friskpresset citronsaft, eventuelt mere efter smag

1

tsk garam masala

1

tsk stødt spidskommen

tsk gurkemeje

½

tsk cayenne-peber

½

tsk. stødt gul sennep

tsk stødt spidskommen

tsk stødt kanel

480 ml

vand, evt. mere efter behov

320 g

flåede tomater i tern

210 g

små blomkålsbuketter

250 g

hakkede grønne bønner (ca. 2,5 cm)

10 g

finthakket frisk koriander

Trin for trin

  1. Varm olien i en stegepande over medium varme og sautér løg og hvidløg med 1/4 tsk. salt i ca. 5 minutter, til løgene er bløde og gennemsigtige og begynder at brune. Lad dem stege lidt.

  2. Kom de stegte løg, dåsetomater inkl. saft, cashewnødder, ingefær, citronsaft, garam-masala, spidskommen, gurkemeje, cayennepeber, sennep, koriander, kanel og 1 tsk salt i blenderglasset på din KitchenAid® Power Plus® blender.

  3. Sæt låget på og blend i 30-60 sekunder på variabel hastighed 10, til blandingen er blød og cremet.

  4. Hæld den blendede masse i en stor gryde og sæt den på medium-lav varme. Rør i ca. 1 minut, til den er varmet godt igennem og begynder at boble og dufte.

  5. Tilsæt kartofler i tern og lad dem koge med i 15 minutter under jævnlig omrøring ca. hvert minut for at forhindre blandingen i at brænde på. Tilsæt 60 ml filtreret vand (eller mere) efter behov, når blandingen bliver tykkere og begynder at sætte sig fast i bunden.

  6. Tilsæt blomkål og grønne bønner og lad det koge i yderligere 30 minutter. Tilsæt 60 ml af det resterende filtrerede vand (eller mere) efter behov.

  7. Når grøntsagerne er kogte, som du ønsker det, tages gryden af varmen, og korianderbladene røres i.

  8. Smag til med salt og citronsaft efter smag.

  9. Servér med ris, quinoa, hirse (eller andre kerner efter eget valg) og pynt med koriander.