Kokosis
Denne veganske kokosis, som er lavet med kaffirlimeblade og citrongræs, er forfriskende og fuld af smag!
Redskaber
Ingredienser
Servering
450 g
kokosmælk
450 g
kokoscreme
80 ml
agavesirup
50 g
sukker
1/2 tsk
salt
5
kaffir limeblade
1
citrongræs
Trin for trin
Hæld kokosmælk, kokoscreme, agavesirup, sukker og salt i en gryde, og pisk ingredienserne sammen. Tilsæt kaffirlimeblade. Knæk citrongræsset i stykker, og put det i gryden. Lad blandingen simre ved mellemhøj varme under jævnlig omrøring. Når blandingen begynder at simre, skal den omrøres konstant i 2 minutter og fjernes fra varmen.
Lad kokosblandingen afkøle. Fjern kaffirlimebladene og citrongræsset. Put blandingen i en lufttæt beholder, og put den i køleskabet, så den kan afkøle natten over.
Sæt skålen til isfremstilling fast på KitchenAid-køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til ”OMRØRING”, og hæld den kolde kokosisblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 20 minutter eller indtil den får konsistens som softice.
Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i fryseren i 3 timer. Spises, så snart den er frossen.
Tip til servering: Server med ristede kokosflager.