Skip the navigation

Kokosis

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Coconut Ice Cream

Denne veganske kokosis, som er lavet med kaffirlimeblade og citrongræs, er forfriskende og fuld af smag!

Duration
I alt1h
Prep45min
Madlavning15min

Redskaber

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

450 g

kokosmælk

450 g

kokoscreme

80 ml

agavesirup

50 g

sukker

1/2 tsk

salt

5

kaffir limeblade

1

citrongræs

Trin for trin

  1. Hæld kokosmælk, kokoscreme, agavesirup, sukker og salt i en gryde, og pisk ingredienserne sammen. Tilsæt kaffirlimeblade. Knæk citrongræsset i stykker, og put det i gryden. Lad blandingen simre ved mellemhøj varme under jævnlig omrøring. Når blandingen begynder at simre, skal den omrøres konstant i 2 minutter og fjernes fra varmen.

  2. Lad kokosblandingen afkøle. Fjern kaffirlimebladene og citrongræsset. Put blandingen i en lufttæt beholder, og put den i køleskabet, så den kan afkøle natten over.

  3. Sæt skålen til isfremstilling fast på KitchenAid-køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til ”OMRØRING”, og hæld den kolde kokosisblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 20 minutter eller indtil den får konsistens som softice.

  4. Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i fryseren i 3 timer. Spises, så snart den er frossen.

  5. Tip til servering: Server med ristede kokosflager.