Krydret figenmarmelade
Oplev denne lækre opskrift på krydret figenmarmelade, der kan tilberedes på mindre end 30 minutter!
Redskaber
Ingredienser
225 g
tørrede sorte figner uden stængler
118 ml
hvidvin, pinot noir af god kvalitet
40 g
hvidt sukker
30 ml
friskpresset citronsaft
1/2 tsk
citronskal
1 tsk
garam masala
-
havsalt
1/4 tsk
cayenne-peber (valgfrit)
Trin for trin
Giver 2,5 dl marmelade.
Kom de tørrede figner og pinot noir i en kasserolle, og læg låg på.
Sæt varmen til middel, og lad fignerne og vinen simre i 10-12 minutter, eller indtil fignerne er bløde. Sluk for varmen.
Tilsæt de resterende ingredienser i kasserollen.
Sæt grydebeskytteren på din ledningsfri KitchenAid®-stavblenderarm, og fastgør derefter armen til motorhuset. Sæt stikket i blenderen, anbring derefter blenderarmens kniv over en figen, og tryk på den justerbare hastighedsknap i 2 sekunder.
Slip hastighedsknappen, placer bunden af blenderarmen over en anden figen, og gentag fremgangsmåden, indtil alle fignerne er blendet.
Fortsæt med at bevæge blenderarmen i blandingen, indtil den er helt jævn.
Tag stikket ud af stikkontakten, og sæt blenderen til side.
Stil marmeladen i køleskabet i en lufttæt beholder.
Varier opskriften ved at bruge din yndlingsrød- eller hvidvin i stedet for pinot noir. Prøv at tilsætte ¼ tsk. frisk timian i blandingen, eller drop garam masalaen for at få en helt enkel figenmarmelade.