Skip the navigation

Krydret figenmarmelade

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Spiced Fig Jam

Oplev denne lækre opskrift på krydret figenmarmelade, der kan tilberedes på mindre end 30 minutter!

Duration
I alt25min
Prep5min
Madlavning20min

Redskaber

HandBlenderHandBlender

Ingredienser

225 g

tørrede sorte figner uden stængler

118 ml

hvidvin, pinot noir af god kvalitet

40 g

hvidt sukker

30 ml

friskpresset citronsaft

1/2 tsk

citronskal

1 tsk

garam masala

-

havsalt

1/4 tsk

cayenne-peber (valgfrit)

Trin for trin

  1. Giver 2,5 dl marmelade.

  2. Kom de tørrede figner og pinot noir i en kasserolle, og læg låg på.

  3. Sæt varmen til middel, og lad fignerne og vinen simre i 10-12 minutter, eller indtil fignerne er bløde. Sluk for varmen.

  4. Tilsæt de resterende ingredienser i kasserollen.

  5. Sæt grydebeskytteren på din ledningsfri KitchenAid®-stavblenderarm, og fastgør derefter armen til motorhuset. Sæt stikket i blenderen, anbring derefter blenderarmens kniv over en figen, og tryk på den justerbare hastighedsknap i 2 sekunder.

  6. Slip hastighedsknappen, placer bunden af blenderarmen over en anden figen, og gentag fremgangsmåden, indtil alle fignerne er blendet.

  7. Fortsæt med at bevæge blenderarmen i blandingen, indtil den er helt jævn.

  8. Tag stikket ud af stikkontakten, og sæt blenderen til side.

  9. Stil marmeladen i køleskabet i en lufttæt beholder.

  10. Varier opskriften ved at bruge din yndlingsrød- eller hvidvin i stedet for pinot noir. Prøv at tilsætte ¼ tsk. frisk timian i blandingen, eller drop garam masalaen for at få en helt enkel figenmarmelade.