Forrige side
Hurtigt & Nemt

Krydret figenmarmelade

Oplev denne lækre opskrift på krydret figenmarmelade, der kan tilberedes på mindre end 30 minutter!.

Start madlavningen

Redskaber

Oplysninger

8

Ingredienser

10

Trin

Tid

5'

Forberedelse

20'

Tilberedelse

25'

Total

Ingredienser

  • 225 gtørrede sorte figner uden stængler
  • 118 mlpinot noir-vin af god kvalitet
  • 3 spsk. (38 gram)hvidt sukker
  • 2 spsk. (28 ml)friskpresset citronsaft
  • ½ tsk.citronskal
  • 1 tsk.garam masala
  • En knivspidshavsalt
  • ¼ tsk.cayennepeber (valgfrit)
Det er tid
  • Trin 0

    Giver 2,5 dl marmelade

  • Trin 1

    Kom de tørrede figner og pinot noir i en kasserolle, og læg låg på.

  • Trin 2

    Sæt varmen til middel, og lad fignerne og vinen simre i 10-12 minutter, eller indtil fignerne er bløde. Sluk for varmen.

  • Trin 3

    Tilsæt de resterende ingredienser i kasserollen.

  • Trin 4

    Sæt grydebeskytteren på din ledningsfri KitchenAid®-stavblenderarm, og fastgør derefter armen til motorhuset. Sæt stikket i blenderen, anbring derefter blenderarmens kniv over en figen, og tryk på den justerbare hastighedsknap i 2 sekunder.

  • Trin 5

    Slip hastighedsknappen, placer bunden af blenderarmen over en anden figen, og gentag fremgangsmåden, indtil alle fignerne er blendet.

  • Trin 6

    Fortsæt med at bevæge blenderarmen i blandingen, indtil den er helt jævn.

  • Trin 7

    Tag stikket ud af stikkontakten, og sæt blenderen til side.

  • Trin 8

    Stil marmeladen i køleskabet i en lufttæt beholder.

  • TIP

    Varier opskriften ved at bruge din yndlingsrød- eller hvidvin i stedet for pinot noir. Prøv at tilsætte ¼ tsk. frisk timian i blandingen, eller drop garam masalaen for at få en helt enkel figenmarmelade.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Krydret figenmarmelade

Trin 0

Giver 2,5 dl marmelade

Trin 1

Kom de tørrede figner og pinot noir i en kasserolle, og læg låg på.

Trin 2

Sæt varmen til middel, og lad fignerne og vinen simre i 10-12 minutter, eller indtil fignerne er bløde. Sluk for varmen.

Trin 3

Tilsæt de resterende ingredienser i kasserollen.

Trin 4

Sæt grydebeskytteren på din ledningsfri KitchenAid®-stavblenderarm, og fastgør derefter armen til motorhuset. Sæt stikket i blenderen, anbring derefter blenderarmens kniv over en figen, og tryk på den justerbare hastighedsknap i 2 sekunder.

Trin 5

Slip hastighedsknappen, placer bunden af blenderarmen over en anden figen, og gentag fremgangsmåden, indtil alle fignerne er blendet.

Trin 6

Fortsæt med at bevæge blenderarmen i blandingen, indtil den er helt jævn.

Trin 7

Tag stikket ud af stikkontakten, og sæt blenderen til side.

Trin 8

Stil marmeladen i køleskabet i en lufttæt beholder.

TIP

Varier opskriften ved at bruge din yndlingsrød- eller hvidvin i stedet for pinot noir. Prøv at tilsætte ¼ tsk. frisk timian i blandingen, eller drop garam masalaen for at få en helt enkel figenmarmelade.

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.