Skip the navigation

Løgsuppe

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Homemade onion soup

Denne løgsuppe er en af vores favoritter, meget krydret og pyntet med ostebrød!

Duration
I alt1h35
Prep15min
Madlavning1h20

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Servering

2,5

store løg

3 spsk

smør 

90 ml

hvidvin

1/2 l

oksebouillon

1/2 tsk

salt 

1/2 tsk

sort peber

1,5 kviste

frisk timian

1

friske laurbærblade

75 g

gruyereost

1/2

baguette

Trin for trin

  1. Skær løgene i tynde skiver i foodprocessoren med snittejernet monteret.

  2. Smelt smørret i en stor gryde, og tilsæt løgene. Vend løgene, så de er helt dækket af smør. 

  3. Løgene skal karamelliseres langsomt ved lav varme. Undgå at putte låget på gryden, og rør ikke for meget rundt i løgene. Denne proces kan tage op til 45 minutter. 

  4. Tilsæt hvidvinen, skru op for varmen, og lad det koge i 5 minutter. 

  5. Tilsæt bouillon, salt og peber og friske urter. Lad det simre i 30 minutter med låget på. 

  6. Riv gruyereosten i foodprocessoren med rivejernet monteret.

  7. Skær brødet i skiver, og drys osten over det. Grill brødet, indtil osten begynder at boble og bliver lysebrun. 

  8. Server suppen i skåle, og pynt med brødskiverne.