Mangomochi
Søde og seje iskugler, der er nemmere at lave, end du tror.
Redskaber
Ingredienser
Servering
360 ml
fløde
120 ml
sødmælk
500 g
mangopuré
275 g
sukker
1
limesaft
150 g
klæbrig rismel
300 ml
vand
50 g
mangosyltetøj
-
majsstivelse til drys
Trin for trin
Hæld fløde, mælk, mangopuré, 50 g stødt melis og limesaft i skålen på en køkkenmaskine, der er monteret med pisketilbehøret.
Bland ved hastighed 4 i 2 minutter. Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i køleskabet for at afkøle natten over.
Sæt den frosne KitchenAid-isskål og -omrører fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde isblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre rundt i blandingen i 20 minutter.
Put isen i en lufttæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
Når isen er meget hård, skal du lave små iskugler med en lille isske, og putte dem tilbage i fryseren i 1 time eller indtil kuglerne er helt hårde.
Hæld rismel, vand, det resterende stødte melis og mangosyltetøj i en skål, som tåler mikrobølgeovn. Pisk sammen.Dæk til med plastfolie, put blandingen i mikrobølgeovnen i 1 minut ved 600 W, bland sammen med en træske. Gentag disse trin 5 gange, indtil dejen er klæbrig og fast.
Dæk til med plastfolie, put blandingen i mikrobølgeovnen i 1 minut ved 600 W, bland sammen med en træske. Gentag disse trin 5 gange, indtil dejen er klæbrig og fast.
Hæld dejen ud på en overflade, der er drysset til med majsstivelse, og rul den ud, indtil dejen er ca. 3 mm tyk. Skær cirkler ud med en kageudstikker.
Pak de små iskugler ind i mochidejcirklerne. Nydes med det samme, eller opbevares i fryseren, før de spises.