Skip the navigation

Moscow mule shave ice

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Moscow Mule Shave Ice

Et twist på den klassiske Moscow Mule, som er lige så stærk og sød, men dobbelt så forfriskende og serveret over shave ice.

Duration
I alt50min
Prep20min
Madlavning30min

Redskaber

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

1050 ml

vand

250 g

sukker

2

limefrugter

4 cm

ingefær

20

mynteblade

100 ml

vodka

300 ml

ingefærøl

Trin for trin

  1. Lav isblokkene. Hæld 800 ml vand i plastikisformene, og frys dem i 12-24 timer.

  2. Lav siruppen. Hæld de resterende 250 ml vand, strøsukker, saft fra 2 limefrugter, skal fra 1 limefrugt, juliennesnittet ingefær og mynteblade i en gryde. Bring blandingen i kog, sænk varmen, og lad det simre, indtil siruppen har samme konsistens som ahornsirup (ca. 30 minutter).

  3. Filtrer med en si, og lad det køle helt af, inden siruppen hældes i en forseglet flaske. Opbevares i køleskabet.

  4. Lad isblokkene hvile ved stuetemperatur, indtil isblokkenes ydersider har en pæn skinnende glans. Put isblokken i Shave Ice-tilbehøret fra KitchenAid, sæt hastigheden til 10, og riv isen i et serveringsglas.

  5. Fordel vodkaen i 2 glas, og tilsæt halvdelen af ingefærøllen. Rør rundt med en gaffel.

  6. Riv endnu en isblok ned i glasset. Fyld op med den resterende ingefærøl, indtil glasset er næsten fyldt. Stænk lidt sirup på toppen efter egen smag.

  7. Pynt med en smule mynte, frisk lime og chilipeber.