Skip the navigation

Mousserende jordbærsorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Sparkling Strawberry Sorbet

Denne klassiske sommerkombination af champagne og jordbær bruser af solskind.

Duration
I alt15min
Prep15min

Redskaber

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

550 g

jordbær, vaskede og nippede

2 spsk + 125 g

sukker, adskilt

1/2

citronskal

2 spsk

citronsaft

200 g

druesukker

-

salt

350 ml

champagne eller prosecco

Trin for trin

  1. Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.

  2. Hæld jordbærrene, 2 spsk. sukker, citronskal og citronsaft i en blender, og blend på høj hastighed i 30 sekunder.

  3. Monter pisketilbehøret på din KitchenAid-køkkenmaskine. Hæld jordbærpuréen i blandeskålen, og tilsæt det resterende sukker, druesukker og salt.

  4. Indstil hastigheden til 4, og pisk blandingen sammen i ca. et minut. Skru derefter omrøringshastigheden ned, og tilsæt champagnen (eller prosecco), mens du rører, indtil det lige netop er sammenblandet.

  5. Hæld blandingen i en skål, dæk den til med plastfolie, og afkøl i mindst to timer.

  6. Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.

  7. Når sorbetten er omrørt, skal den tages ud af skålen med en ske og puttes i en lufttæt beholder, som skal fryses i seks til otte timer.