Skip the navigation

Røget tomatsuppe med kikærter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Smokey Tomato Soup with Chickpeas

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

960 ml

grønsagsbouillon

88 g

fsoltørrede tomater som trykkes godt ned (bløde eller i olie, tør overskydende olie af)

20 g

hakket forårsløg (både den hvide og grønne del)

2 mellemstore

friske udstenede dadler

1 mellemstort fed

finthakket hvidløg

1 tsk

havsalt

1/4 tsk

røget paprika

1/8 tsk

chiliflager (valgfrit)

300 g

friske tomater skåret i kvarte

1 spsk

friskpresset citronsaft

425 g

forkogte kikærter på dåse, skyllede og drænede

1/2 kop

finhakket bredbladet persille, eventuelt mere til servering

Trin for trin

  1. Hæld bouillon, soltørrede tomater, forårsløg, udstenede dadler, hvidløg, salt, røget paprika og chiliflager i glasset på din KitchenAid® Power Plus® blender.

  2. Sæt låget på og indstil blenderen på Adapti-Blend™ suppe-programmet.

  3. Blend til maskinen slukker af sig selv.

  4. Alternativt kan du blende på hastighed 1 i 5 minutter og derefter øge hastigheden gradvist til 10.

  5. Tilsæt de friske tomater og citronsaft, sæt låget på og blend ved variabel hastighed i 3-5 sekunder, til tomaterne er delt i grove stykker.

  6. Tilsæt kikærter og persille, og lad suppen hvile med låg på i ca. 1 minut, så alt bliver varmet godt igennem.

  7. Suppen er varm i blenderen.

  8. Øs den op i skåle og nyd den med det samme med et drys hakket persille.

  9. I forbindelse med demonstration er det bedst at hælde suppen over i en gryde og øse op i små individuelle kopper, så suppen og kikærterne fordeles ensartet.