Skip the navigation

Svensk limpa-brød

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Swedish Limpa Bread

Duration
I alt2h25
Prep1h50
Madlavning35min

Redskaber

StandMixerStandMixer
BreadBowlBreadBowl

Ingredienser

300 g

hvedemel

120 g

rugmel

7 g

salt

10 g

gær

1 spsk

stødt anis

230 ml

kærnemælk

5 g

natron

1

appelsinskal

75 ml

sirup

200 ml

vand

1 spsk

lyst rørsukker

30 g

smør

Trin for trin

  1. Hæld vandet i en lille gryde. Tilsæt sirup, brunt sukker, smør og skrællen fra en appelsin. Bring i kog, og lad simre i 10 minutter. Lad den køle af i 10 minutter.

  2. Bland kærnemælk med natron. Tilsæt sirup, og bland sammen.

  3. Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand, hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Sæt brødskålen på KitchenAid-køkkenmaskinen. Sæt dejkrogen i, og lås hovedet på plads.

  4. Hæld mel, salt, gær og stødt anis i brødskålen. Tilsæt de våde ingredienser, og træk hastighedshåndtaget til 2. Når dejen er samlet, æltes den i 4 minutter ved hastighed 2.

  5. Fjern dejen fra krogen, og fjern brødskålen. Drys toppen af dejen med lidt mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen i mel, og sæt derefter låget på skålen. Lad dejen hæve i 60 minutter.

  6. Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og anbring den på en overflade med mel. Form en kugle ved at samle den ene ende af dejen og strække den, og derefter folde den ind midt i dejen, som når du folder en kuvert. Fortsæt, indtil dejen danner et rundt brød. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund.

  7. Dæk brødskålens låg med bagepapir. Læg dejen på låget, og dæk den til med brødskålen. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  8. Forvarm ovnen til 230 grader, mens dejen hæver for anden gang. Åbn brødskålen, og rids brødet. Luk brødskålen, og sæt den i ovnen. Bages i 30 minutter. Fjern derefter forsigtigt brødskålen med grydelapper, og fortsæt bagningen i 5 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.