Tacos med peri peri-kylling i strimler
Krydrede og røgede, med honning og moden mango – disse tacos kommer med garanti til at imponere. Fremstillet med blender og køkkenmaskine fra KitchenAid.
Redskaber
Ingredienser
tortillaer (majs eller mel)
6-8
benfri kyllingelår uden skind
1
stor frisk, moden mango
10-12
friske mynteblade, finthakkede
savoykål
4
bird's eye-chilipeber (thailandske chilifrugter)
35 g
koriander
6 fed
hvidløg
240 g
stegte røde peberfrugter i glas
1 tsk
frisk oregano
1/2 mellemstort
løg
1 tsk
røget paprika
1 tsk
salt
2 spsk
honning
65 ml
citronsaft
125 ml
olivenolie
1 spsk
lagereddike
Trin for trin
Denne opskrift er til 10-12 tacos.
Kom alle ingredienser til saucen i blenderen, og blend ved hastighed 5 i 10 sekunder.
Forvarm ovnen på grillindstillingen. Put salt og peber på begge sider af kyllingelårene, og læg dem på en stegepande. Hæld ca. 2 spsk. sauce over stykkerne. Brug derefter en tang til at vende stykkerne i saucen, så alle sider bliver dækket/marineret jævnt.
Når ovnen er klar, steges kyllingen på grill i 20-25 minutter, eller indtil den er gennemstegt og brun på toppen. Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 5 minutter.
Kom kyllingen i køkkenmaskines skål med fladpiskeren monteret, drej til hastighed 4, og kør i 8-10 sekunder (eller indtil kyllingen er revet i strimler efter ønsket størrelse). Læg kyllingen tilbage på stegepanden med stegesky.
Tilbered garnituren. Fjern frugtkødet fra mangoen, og skær det i små tern. Kom mangoen i en skål, og bland med friskhakket mynte. Sæt til side. Skær derefter savoykål i tynde skiver. Sæt til side.