Skip the navigation

Vegansk chokoladetærte

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Vegan chocolate pie

Du ville aldrig have gættet, at denne chokoladekage også er velegnet til dine veganske venner.

Duration
I alt35min
Prep20min
Madlavning15min

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

250 g

veganske cookies

2 spsk

vegansk smør, smeltet

300 ml

kokoscreme

2 spsk

ahornsirup

200 g

mørk vegansk chokolade

50 ml

kikærtelage

knivspids

salt

1 spsk

citronsaft

40 g

strøsukker

1/2 tsk

vaniljepulver

Trin for trin

  1. Læg småkagerne i foodprocessoren med universalklingen monteret. Lav småkagerne til fine krummer på hastighed 2. Mens motoren stadig kører skal du tilsætte det smeltede veganske smør.

  2. Læg blandingen (der ligner vådt sand) i en tærteform, og tryk det godt ned i formen med bagsiden af en ske.

  3. Bages i 11 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.

  4. Tilsæt kokosfløde og ahornsirup i en kasserolle ved medium varme.

  5. Læg chokoladen i en skål, der kan tåle varme.

  6. Hæld den varme fløde og vaniljepulveret over chokoladen, og rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Hæld chokoladeblandingen i tærtedejen.

  7. Sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.

  8. Hæld kikærtelage, salt og citronsaft i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Bland på hastighed 10. Tilsæt lidt efter lidt sukker, og rør rundt, indtil der dannes faste toppe.

  9. Spred marengsen jævnt over tærten, og karamelliser med en crème brûlée-brænder.