Vegansk chokoladetærte
Du ville aldrig have gættet, at denne chokoladekage også er velegnet til dine veganske venner.
Redskaber
Ingredienser
Servering
250 g
veganske cookies
2 spsk
vegansk smør, smeltet
300 ml
kokoscreme
2 spsk
ahornsirup
200 g
mørk vegansk chokolade
50 ml
kikærtelage
knivspids
salt
1 spsk
citronsaft
40 g
strøsukker
1/2 tsk
vaniljepulver
Trin for trin
Læg småkagerne i foodprocessoren med universalklingen monteret. Lav småkagerne til fine krummer på hastighed 2. Mens motoren stadig kører skal du tilsætte det smeltede veganske smør.
Læg blandingen (der ligner vådt sand) i en tærteform, og tryk det godt ned i formen med bagsiden af en ske.
Bages i 11 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.
Tilsæt kokosfløde og ahornsirup i en kasserolle ved medium varme.
Læg chokoladen i en skål, der kan tåle varme.
Hæld den varme fløde og vaniljepulveret over chokoladen, og rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Hæld chokoladeblandingen i tærtedejen.
Sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.
Hæld kikærtelage, salt og citronsaft i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Bland på hastighed 10. Tilsæt lidt efter lidt sukker, og rør rundt, indtil der dannes faste toppe.
Spred marengsen jævnt over tærten, og karamelliser med en crème brûlée-brænder.