Crumble bars med bærfyld
En sød og frugtagtig snack, som dessert eller bare, når du har lyst.
Crumble bars med bærfyld
En sød og frugtagtig snack, som dessert eller bare, når du har lyst.
Redskaber
Ingredienser
300 g hvedemel
130 g farin
1/2 tsk. havsalt
225 + 15 g koldt smør
45 g valsede havregryn
55 g mandelsplitter
45 g brun farin
65 g friske/frosne hindbær
55 g friske/frosne blåbær
50 g friske/frosne jordbær
120 ml hindbærsyltetøj
15 ml citronsaft
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190°C. Læg bagepapir i en bageform på 23 x 33 cm.
Sæt universalklingen på foodprocessoren, og mål mel, sukker og salt i arbejdsskålen. Tryk 2-3 gange for at blande ingredienserne. Tilsæt 225 g smør til melblandingen, og tryk 5-6 gange, indtil blandingen ligner groft sand. Fjern 55 g af blandingen, og sæt til side.
Mens bunden bages, lægges 15 g smør-/melblandingen tilbage i arbejdsskålen. Tilsæt havregryn, mandler, brun farin, og tryk 2-3 gange. Tilsæt de resterende 2 spsk. koldt smør, og tryk 2-3 gange, indtil du får en mængde på størrelse med en ært. Hæld blandingen i skålen, og opbevar den i køleskab, indtil den er klar til brug.
Hæld bær med hindbærmarmelade og citronsaft i arbejdsskålen. Tryk 3-4 gange for let at mase blandingen Fordel bærblandingen jævnt over den varme bund. Klem noget af topping sammen for at lave større stykker, og drys dem over bærlaget. Sæt i ovnen igen, og bag i 20-25 minutter, indtil den bobler og bliver gylden.
Afkøl helt, før du skærer dem i firkanter.