Krydret figenmarmelade
Oplev denne lækre opskrift på krydret figenmarmelade, der kan tilberedes på mindre end 30 minutter!
Krydret figenmarmelade
Oplev denne lækre opskrift på krydret figenmarmelade, der kan tilberedes på mindre end 30 minutter!
Redskaber
Ingredienser
225 g tørrede sorte figner uden stængler
118 ml hvidvin, pinot noir af god kvalitet
40 g hvidt sukker
30 ml friskpresset citronsaft
1/2 tsk citronskal
1 tsk garam masala
- havsalt
1/4 tsk cayenne-peber (valgfrit)
Trin for trin
Giver 2,5 dl marmelade.
Kom de tørrede figner og pinot noir i en kasserolle, og læg låg på.
Sæt varmen til middel, og lad fignerne og vinen simre i 10-12 minutter, eller indtil fignerne er bløde. Sluk for varmen.
Tilsæt de resterende ingredienser i kasserollen.
Sæt grydebeskytteren på din ledningsfri KitchenAid®-stavblenderarm, og fastgør derefter armen til motorhuset. Sæt stikket i blenderen, anbring derefter blenderarmens kniv over en figen, og tryk på den justerbare hastighedsknap i 2 sekunder.
Slip hastighedsknappen, placer bunden af blenderarmen over en anden figen, og gentag fremgangsmåden, indtil alle fignerne er blendet.
Fortsæt med at bevæge blenderarmen i blandingen, indtil den er helt jævn.
Tag stikket ud af stikkontakten, og sæt blenderen til side.
Stil marmeladen i køleskabet i en lufttæt beholder.
Varier opskriften ved at bruge din yndlingsrød- eller hvidvin i stedet for pinot noir. Prøv at tilsætte ¼ tsk. frisk timian i blandingen, eller drop garam masalaen for at få en helt enkel figenmarmelade.