Forrige side

Chilaquiles med spicy rødbedesalsa

Vær med til at fejre årets farve med denne krydrede rødbederet!.

Start madlavningen

Redskaber

Oplysninger

17

Ingredienser

7

Trin

Tid

30'

Forberedelse

30'

Tilberedelse

60'

Total

Ingredienser

  • 300 gmellemstore rødbeder, skrællede og skåret i tern
  • 15 mlolivenolie
  • 20 glille jalapeno
  • 25 glille skalotteløg
  • 2fed hvidløg
  • 3 spsk.limesaft
  • 1/2 limefrugtlime
  • 100 gkoriander
  • 1 1/2 tsk.salt
  • 161 grapsolie
  • 10runde majstortillaer
  • 2store æg
  • -til pynt:
  • -revet ost
  • -crema
  • -mikrogrønt
  • -græskarkerner
Det er tid
  • Trin 1

    Læg de klargjorte rødbeder i en gryde, og tilsæt vand, så de er dækket. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Tag den af varmen.

  • Trin 2

    Mens rødbederne tilberedes, skal du opvarme en stegepande ved mellemhøj varme, tilsætte olivenolie, og svitse jalapeno, skalotteløg og hvidløg let. Sæt til side.

  • Trin 3

    Brug en hulske til at flytte de kogte rødbeder over i KitchenAid-blenderen, og tilsæt jalapeno, skalotteløg, hvidløg, limesaft, skal, salt og 60 ml rødbedevand. Sæt hastigheden til 4, og blend, indtil blandingen er jævn. Stop blenderen, tilsæt koriander, og pulser derefter blandingen fem til seks gange. Sæt til side.

  • Trin 4

    Hæld rapsolie i en stor pande med høj kant, og opvarm den ved mellemhøj varme i tre minutter. Skær i mellemtiden tortillaerne i små trekanter ved at skære cirklerne i kvarte og derefter de kvarte i halve (eller tredjedele). Når olien er varm nok, steges tortillatrekanterne i enkelte lag. Brug en tang til at vende tortillaerne efter to minutter, og steg dem i yderligere to minutter – eller indtil de er sprøde, men ikke er for mørke. Læg tortillachipsene på en bakke med køkkenrulle, og salt dem let. Fortsæt processen, indtil alle stykker er blevet stegt.

  • Trin 5

    Når alle chips er stegt, skal du skrue varmen ned til medium, hælde rødbedesalsa i gryden og lade det simre. Når det simrer, skal du tilsætte de stegte tortillachips og røre rundt for at dække chipsene jævnt med salsa. Tag det af varmen, og sæt til side.

  • Trin 6

    Opvarm en stegepande til mellemhøj varme, og smør den med lidt smør eller olivenolie. Når panden er varm, skal æggene slås ud på panden. Dæk til med låg, og steg æggene i 3-4 minutter, eller indtil æggehviden er helt tilberedt, og blommen er fast, men stadig blød.

  • Trin 7

    Læg de salsafyldte chips på to tallerkener, placér et æg på hver anretning, og pynt derefter hver portion med crema, revet ost, græskarkerner, koriander og krydderurter. Server med det samme.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Chilaquiles med spicy rødbedesalsa

Trin 1

Læg de klargjorte rødbeder i en gryde, og tilsæt vand, så de er dækket. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Tag den af varmen.

Trin 2

Mens rødbederne tilberedes, skal du opvarme en stegepande ved mellemhøj varme, tilsætte olivenolie, og svitse jalapeno, skalotteløg og hvidløg let. Sæt til side.

Trin 3

Brug en hulske til at flytte de kogte rødbeder over i KitchenAid-blenderen, og tilsæt jalapeno, skalotteløg, hvidløg, limesaft, skal, salt og 60 ml rødbedevand. Sæt hastigheden til 4, og blend, indtil blandingen er jævn. Stop blenderen, tilsæt koriander, og pulser derefter blandingen fem til seks gange. Sæt til side.

Trin 4

Hæld rapsolie i en stor pande med høj kant, og opvarm den ved mellemhøj varme i tre minutter. Skær i mellemtiden tortillaerne i små trekanter ved at skære cirklerne i kvarte og derefter de kvarte i halve (eller tredjedele). Når olien er varm nok, steges tortillatrekanterne i enkelte lag. Brug en tang til at vende tortillaerne efter to minutter, og steg dem i yderligere to minutter – eller indtil de er sprøde, men ikke er for mørke. Læg tortillachipsene på en bakke med køkkenrulle, og salt dem let. Fortsæt processen, indtil alle stykker er blevet stegt.

Trin 5

Når alle chips er stegt, skal du skrue varmen ned til medium, hælde rødbedesalsa i gryden og lade det simre. Når det simrer, skal du tilsætte de stegte tortillachips og røre rundt for at dække chipsene jævnt med salsa. Tag det af varmen, og sæt til side.

Trin 6

Opvarm en stegepande til mellemhøj varme, og smør den med lidt smør eller olivenolie. Når panden er varm, skal æggene slås ud på panden. Dæk til med låg, og steg æggene i 3-4 minutter, eller indtil æggehviden er helt tilberedt, og blommen er fast, men stadig blød.

Trin 7

Læg de salsafyldte chips på to tallerkener, placér et æg på hver anretning, og pynt derefter hver portion med crema, revet ost, græskarkerner, koriander og krydderurter. Server med det samme.

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.