Skip the navigation

Chokoladekage uden mel

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Flourless chocolate cake

Den bedste chokoladekage nogensinde.

Duration
I alt1h10
Prep20min
Madlavning50min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

85 g

smør

225 g

chokoladestykker, mørke

150 g

strøsukker

6

æg, blommer og hvider hver for sig

Trin for trin

  1. Kom chokolade og smør i en skål, og lad det smelte i mikroovnen i 30 sekunder. Lad det køle lidt af.

  2. Del æggene i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i chokoladeblandingen, og bland godt.

  3. Kom æggehviderne i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og pisk ved hastighed 10, indtil der dannes bløde toppe. Tilsæt gradvist sukker, og pisk, indtil der dannes stive toppe.

  4. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggehviderne. Hæld massen i en let smurt 24 cm kageform.

  5. Bages i 50 minutter i en 135 °C varm ovn. Lad den køle af i den åbne ovn. Formen fjernes, når den er helt afkølet.