Skip the navigation

Dobbelt chokoladekage med rødbeder

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Double Chocolate Beetroot Cake

Vær med til at fejre årets farve med denne fantastiske chokoladekage med rødbede!

Duration
I alt1h15
Prep45min
Madlavning30min

Redskaber

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ingredienser

290 g

rødbeder, skrællede, skåret i tern

4 g

espressopulver

18 g

rødbedepulver

21 g

kakaopulver

236 ml

vand

120 g

cremefraiche/fuldfed yoghurt

4 store

æg

18 ml

vaniljeekstrakt

60 ml

olivenolie

600 g

sukker

410 g

hvidt mel

4 g

natron

5 g

salt

113 g

bittersød chokolade

225 g

usaltet smør, stuetemperatur

450 g

flødeost, stuetemperatur

3-6 g

rødbedepulver (bemærk: glasuren bliver mere pink, hvis du putter mere pulver i)

875 g

flormelis

Trin for trin

  1. Lav rødbedepuréen. Læg de klargjorte rødbeder i en gryde, og tilsæt vand, som dækker rødbederne med ca. 2 cm. Bring vandet i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Brug en hulske til at tage rødbederne op af vandet, og læg dem i blenderglasset på KitchenAid-blenderen. Hæld ca. 60 ml af rødbedevandet fra gryden i blenderglasset (og gem det resterende vand fra gryden). Blend ved hastighed 2, indtil rødbederne har en jævn konsistens som puré. Tag puréen af blenderen, og stil den til side.

  2. Forvarm ovnen til 180 °C. Smør 3 kageskåle, og drys dem med kakaopulver.

  3. Bring vand og 250 ml rødbedevand i kog. (Hæld resten af rødbedevandet ud). Tag af varmen. Pisk kakao, espresso og rødbedepulver sammen i en separat skål, hæld derefter det kogende vand over pulveret, og pisk, indtil det bliver opløst. Tilsæt derefter 250 ml rødbedepuré og cremefraiche/yoghurt, og pisk blandingen igen. Sæt til side.

  4. Bland æg, vaniljeekstrakt og olivenolie i et glasmålebæger med hældetud. Må ikke blandes. Sæt til side.

  5. Monter fladpiskeren med fleksibel kant på KitchenAid-køkkenmaskine, og tilsæt sukker, mel, natron og salt i blandeskålen. Drej til hastighed 2, og bland i 30 sekunder. Reducer hastigheden til omrøring, hæld langsomt blandingen med rødbedevæsken i den tørre blanding, og tilsæt derefter langsomt blandingen af æg og olivenolie, ét æg ad gangen. Når alle våde ingredienser er tilsat, skal hastigheden øges til 2 i 10 sekunder. Tag skålen af, og sæt den til side.

  6. Smelt chokoladen over vandbad (sørg for, at skålen ikke rører vandet) eller i mikrobølgeovn i intervaller på ti sekunder. Pisk den smeltede chokolade i dejen med hånden.

  7. Hæld en tredjedel af dejen i hver af de klargjorte kageforme, og bag i den forvarmede ovn i 30 minutter eller indtil du kan stikke en tandstikker i dejen, uden at den hænger ved. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af i 10 minutter på en afkølingsrist, før du sætter dem til at køle fuldstændigt af.

  8. Mens kagerne køler af, skal du lave glasuren. Sæt fladpiskeren med fleksibel kant på køkkenmaskinen, og tilsæt smør, flødeost, vaniljeekstrakt og salt til blandeskålen. Bland ingredienserne godt sammen ved hastighed 6 i ca. 3-4 minutter. Sæt hastigheden til omrøring, og tilføj rødbedepulver og ⅓ af flormelissen, hvorefter hastigheden skal øges til 4. Gentag processen to gange, indtil al flormelis er blandet i, og pisk så ved hastighed 4 i 60 sekunder.

  9. Når kagerne er kølet helt af, skal du sætte én kagebund på en tallerken eller et kagestativ og bruge en vinklet paletkniv til forsigtigt at sprede et jævnt lag glasur henover den, så endnu en kagebund, en omgang glasur og til sidst det sidste lag kage. Pynt toppen af kagen med et sidste lag glasur, en smule rødbedepulver og kirsebær. Lad kagen køle helt af, før du serverer den, så glasuren sætter sig.