Skip the navigation

Frisk rødbedetortellini med butternut squash og salvie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Fresh Beetroot Tortellini with Butternut Squash and Sage

Vær med til at fejre årets farve med disse lækre rødbedetortellini!

Duration
I alt2h
Prep1h30
Madlavning30min

Redskaber

PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingredienser

140 g

rødbede, skrællet, skåret i tern

450 g

hvidt mel

4 store

æg

400 g

butternut squash

200 g

ricotta

25 g

parmesan

2 tsk

salt

1 knivspids

revet muskatnød

1 tsk

citronskal

5

salvieblade, hakket

130 g

brunet smør

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Skær butternut squashen i halve på langs, fjern kernerne, stænk med olivenolie, og drys med salt. Læg stykkerne med forsiden nedad på en bageplade med sølv- eller bagepapir på. Bag i femogtyve til tredive minutter. Stil skålen til side, og lad det køle af.

  2. Læg de klargjorte rødbeder i en kasserolle, og tilsæt vand, så de er dækket. dem. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Brug en hulske til at tage rødbederne op af vandet med, og læg dem i blenderglasset på KitchenAid-blenderen. Tilsæt 60 ml kogende væske til blenderglasset med rødbeder, og blend derefter ved hastighed 4, indtil rødbederne danner en glat puré.

  3. Sæt dejkrogen på KitchenAid-køkkenmaskinen, og kom mel, æg og rødbedepuré i blandeskålen. Lås hovedet på plads, og sæt køkkenmaskinen til omrøringshastighed i to minutter. Øg derefter til hastighed 2, og ælt dejen i yderligere fem til seks minutter. Anbring dejen på en let melet arbejdsflade, og ælt et par gange for at forme den til en ensartet kugle. Dæk med plastfolie, og lad den hvile i 30 minutter.

  4. Skrab det afkølede frugtkød ud af butternut squashen, og bland det i en skål med ricotta, salt, muskatnød og citronskal. Bland godt, så det er helt integreret, og hæld det derefter i en sprøjtepose. Lad det køle af.

  5. Sæt pastapladevalse-tilbehøret fra KitchenAid på køkkenmaskinen, indstil til tykkelse 1, og indstil køkkenmaskinens hastighed til omrøring. Skær den kugleformede pastadej i fire lige store stykker. Brug hænderne til at gøre hvert dejstykke fladt med en tykkelse på ca. 1 cm. Strø lidt mel ud over dejen, og før den fladtrykkede dej ind i pastapladevalsen, så den forsigtigt falder ned på din hånd, så du kan føre den igennem. (BEMÆRK: Træk ikke pastaen igennem.) Fold en tredjedel af hver side af dejen over den midterste tredjedel, og før den derefter gennem pastapladevalsen igen ved at gentage metoden. Efter den anden omgang skal du ændre tallet på pastaskiven til 3, derefter 5 og derefter 7, og rulle pastaen gennem hvert tal, indtil den ønskede tykkelse er opnået. Strø let med mel efter hver gennemføring.

  6. Mel arbejdsoverfladen let, læg pastaen på bordet, og sørg for, at den ikke rynker. Brug en kniv til gøre kanterne firkantede, skær derefter først 5 cm strimler på langs og så strimler på 5 cm fra top til bund, så der dannes plader på 5 x 5 cm. Derefter skal du lægge en smule fyld på størrelse med en femkrone i midten af hver firkant.

  7. Saml forsigtigt én firkant ad gangen, saml den ved at folde mod det modsatte hjørne, og klem dejen sammen, så der dannes en trekant. Fold den ene side af pastaen mod fyldet. Fold et hjørne sammen med det andet hjørne, og klem sammen. Fortsæt fremgangsmåden med alle firkanter. Læg dem på en let melet bageplade med bagepapir, så de kan tørre.

  8. Når alle tortellini er formet, skal du give en gryde med vand og masser af salt et hurtigt opkog. Tilsæt tortellini, og lad dem koge, indtil de flyder ovenpå (ca. to til tre minutter). Smelt smørret i en separat gryde ved mellemhøj varme, indtil fedt og faste stoffer adskilles, og smørret er brunet. Fjern fra varmen, og tilsæt hakket salvie.

  9. Når tortellinierne flyder ovenpå, skal du bruge en hulske til at tage dem op af vandet med. Lad vandet dræne fra hver tortellini, og hæld dem derefter i den brune smørsauce. Server med det samme med skefulde af ricotta, frisk parmesan, frisk salvie og ristede pinjekerner.