Lammekødboller
Lækre som en solid snack eller i et pitabrød med hummus og agurker.
Lammekødboller
Lækre som en solid snack eller i et pitabrød med hummus og agurker.
Redskaber
Ingredienser
680 g benfri lammekølle
15 g bredbladet persille
55 g rasp
10 g salt
1 tsk spidskommen
170 g feta
1 stort æg
5 g (2 tsk) citronskal
1 spsk olivenolie
Trin for trin
Sæt universalbladet i KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Kom alle ingredienser til kødbollerne i arbejdsskålen, sæt låget på, og drej foodprocessoren til højt niveau. Bearbejd ingredienserne, indtil der ikke er store stykker kød tilbage.
Brug en træske eller lignende til at fjerne kødblandingen fra arbejdsskålen. Brug hænderne til at forme/rulle blandingen til kødboller på størrelse med en golfbold.
Opvarm en stegepande ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie for at smøre bunden på panden. Når panden er varm, skal du lægge kødbollerne i uden at overfylde panden. Dæk panden til, og lad den stege i 4 minutter. Tag låget af, vend kødbollerne, læg låget på igen og fortsæt stegningen i yderligere 4 minutter. Gentag en gang mere, dvs. en samlet tilberedningstid på ca. 12 minutter pr. portion. Flyt de tilberedte kødboller over i en stor skål eller på en bageplade, og dæk dem med sølvpapir, mens du tilbereder eventuelle resterende kødboller.
Servér kødbollerne med græsk yoghurt, hakkede løg og fennikelsalat.