Skip the navigation

Lavendelis med honningkaramel og dadler

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Lavender Ice Cream with Honey Caramel and Dates

Denne lækre is med lavendel og honning er sød og velduftende. Nyd den på en solrig sommereftermiddag.

Duration
I alt55min
Prep30min
Madlavning25min

Redskaber

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

85 g

honning

100 g

brun farin, presset ned

30 g

usaltet smør

120 ml

fløde

2,5 tsk

vaniljeekstrakt

1/4 tsk

salt

1,5 spsk

lavendelknopper

120 ml

vand

110 g

flormelis

75 g

dadler, uden kerner

Trin for trin

  1. Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.

  2. Lav honningkaramellen. Hæld honning, brun farin og smør i en gryde ved mellemhøj varme på komfuret. Pisk blandingen konstant, og bring den i let kog.

  3. Tag derefter blandingen af varmen, og pisk fløden, 1½ tsk. vaniljeekstrakt og salt i. Hæld blandingen i en skål, dæk den til med plastfolie, og lad den afkøle helt.

  4. Lav lavendelsiruppen. Put vand og lavendelknopper i en gryde, og bring det i kog. Reducer varmen til mellemvarm.

  5. Tilsæt sukkeret, og pisk forsigtigt, indtil det er opløst. Lad blandingen stå på varmen i fem minutter. Hæld blandingen gennem en fin si for at fjerne lavendelknopperne, og rør derefter den resterende teskefulde vanilje i, og afkøl siruppen helt.

  6. Lav cremen. Sæt pisketilbehøret i KitchenAid-køkkenmaskinen, og tilsæt æggeblommer og sukker i blandeskålen. Indstil hastigheden til 4, og pisk blandingen, indtil den er let og luftig, i ca. to minutter. Sæt til side.

  7. Hæld mælk og lavendelknopper i en gryde, og varm dem ved mellemhøj varme, indtil det begynder at dampe let. Fjern 100 ml af den varme mælk fra gryden, og pisk det langsomt ned i æggeblommeblandingen.

  8. Hæld derefter den tempererede æggeblanding tilbage i gryden, mens du pisker. Øg varmen til medium.

  9. Brug en dejspatel til at røre konstant rundt, og sørg for at skrabe bunden for at undgå, at det brænder på. Kog, indtil blandingen er tyk og klæber til spatelen. MÅ IKKE KOGE. Tag blandingen af varmen, og pisk fløde og vanilje i. Hæld cremen ned i en skål gennem en fin si. Dæk skålen med plastfolie, så den rører cremens overflade, og afkøl den i mindst to timer.

  10. Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.

  11. Efter 10 minutter tilsættes 60 ml lavendelsirup. Når der er 1 minut tilbage af omrøringen, tilsættes de hakkede dadler og en spsk. honningkaramel.

  12. Sluk for maskinen, og fordel isen og resten af karamellen i tre lag i en lufttæt beholder, med et stænk karamel på toppen. Sæt blandingen i fryseren i seks til otte timer.