Forrige side

Lavendelis med honningkaramel og dadler

Denne lækre is med lavendel og honning er sød og velduftende. Nyd den på en solrig sommereftermiddag.

Start madlavningen

Oplysninger

9

Ingredienser

12

Trin

Tid

30'

Forberedelse

25'

Tilberedelse

55'

Total

Ingredienser

  • 85 ghonning
  • 100 gbrun farin, presset ned
  • 30 gusaltet smør
  • 120 mlfløde
  • 2½ tsk.vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk.salt
  • 1½ spsk.lavendelknopper
  • 120 mlvand
  • 110 gstødt melis
Det er tid
  • Trin 1

    Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.

  • Trin 2

    Lav honningkaramellen. Hæld honning, brun farin og smør i en gryde ved mellemhøj varme på komfuret. Pisk blandingen konstant, og bring den i let kog.

  • Trin 3

    Tag derefter blandingen af varmen, og pisk fløden, 1½ tsk. vaniljeekstrakt og salt i. Hæld blandingen i en skål, dæk den til med plastfolie, og lad den afkøle helt.

  • Trin 4

    Lav lavendelsiruppen. Put vand og lavendelknopper i en gryde, og bring det i kog. Reducer varmen til mellemvarm.

  • Trin 5

    Tilsæt sukkeret, og pisk forsigtigt, indtil det er opløst. Lad blandingen stå på varmen i fem minutter. Hæld blandingen gennem en fin si for at fjerne lavendelknopperne, og rør derefter den resterende teskefulde vanilje i, og afkøl siruppen helt.

  • Trin 6

    Lav cremen. Sæt pisketilbehøret i KitchenAid-køkkenmaskinen, og tilsæt æggeblommer og sukker i blandeskålen. Indstil hastigheden til 4, og pisk blandingen, indtil den er let og luftig, i ca. to minutter. Sæt til side.

  • Trin 7

    Hæld mælk og lavendelknopper i en gryde, og varm dem ved mellemhøj varme, indtil det begynder at dampe let. Fjern 100 ml af den varme mælk fra gryden, og pisk det langsomt ned i æggeblommeblandingen.

  • Trin 8

    Hæld derefter den tempererede æggeblanding tilbage i gryden, mens du pisker. Øg varmen til medium.

  • Trin 9

    Brug en dejspatel til at røre konstant rundt, og sørg for at skrabe bunden for at undgå, at det brænder på. Kog, indtil blandingen er tyk og klæber til spatelen. MÅ IKKE KOGE. Tag blandingen af varmen, og pisk fløde og vanilje i. Hæld cremen ned i en skål gennem en fin si. Dæk skålen med plastfolie, så den rører cremens overflade, og afkøl den i mindst to timer.

  • Trin 10

    Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.

  • Trin 11

    Efter 10 minutter tilsættes 60 ml lavendelsirup. Når der er 1 minut tilbage af omrøringen, tilsættes de hakkede dadler og en spsk. honningkaramel.

  • Trin 12

    Sluk for maskinen, og fordel isen og resten af karamellen i tre lag i en lufttæt beholder, med et stænk karamel på toppen. Sæt blandingen i fryseren i seks til otte timer.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Lavendelis med honningkaramel og dadler

Trin 1

Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.

Trin 2

Lav honningkaramellen. Hæld honning, brun farin og smør i en gryde ved mellemhøj varme på komfuret. Pisk blandingen konstant, og bring den i let kog.

Trin 3

Tag derefter blandingen af varmen, og pisk fløden, 1½ tsk. vaniljeekstrakt og salt i. Hæld blandingen i en skål, dæk den til med plastfolie, og lad den afkøle helt.

Trin 4

Lav lavendelsiruppen. Put vand og lavendelknopper i en gryde, og bring det i kog. Reducer varmen til mellemvarm.

Trin 5

Tilsæt sukkeret, og pisk forsigtigt, indtil det er opløst. Lad blandingen stå på varmen i fem minutter. Hæld blandingen gennem en fin si for at fjerne lavendelknopperne, og rør derefter den resterende teskefulde vanilje i, og afkøl siruppen helt.

Trin 6

Lav cremen. Sæt pisketilbehøret i KitchenAid-køkkenmaskinen, og tilsæt æggeblommer og sukker i blandeskålen. Indstil hastigheden til 4, og pisk blandingen, indtil den er let og luftig, i ca. to minutter. Sæt til side.

Trin 7

Hæld mælk og lavendelknopper i en gryde, og varm dem ved mellemhøj varme, indtil det begynder at dampe let. Fjern 100 ml af den varme mælk fra gryden, og pisk det langsomt ned i æggeblommeblandingen.

Trin 8

Hæld derefter den tempererede æggeblanding tilbage i gryden, mens du pisker. Øg varmen til medium.

Trin 9

Brug en dejspatel til at røre konstant rundt, og sørg for at skrabe bunden for at undgå, at det brænder på. Kog, indtil blandingen er tyk og klæber til spatelen. MÅ IKKE KOGE. Tag blandingen af varmen, og pisk fløde og vanilje i. Hæld cremen ned i en skål gennem en fin si. Dæk skålen med plastfolie, så den rører cremens overflade, og afkøl den i mindst to timer.

Trin 10

Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.

Trin 11

Efter 10 minutter tilsættes 60 ml lavendelsirup. Når der er 1 minut tilbage af omrøringen, tilsættes de hakkede dadler og en spsk. honningkaramel.

Trin 12

Sluk for maskinen, og fordel isen og resten af karamellen i tre lag i en lufttæt beholder, med et stænk karamel på toppen. Sæt blandingen i fryseren i seks til otte timer.

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.