Ingredienser
Trin 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Skær auberginen i halve på langs, stænk hver halvdel med olivenolie, og brug hænderne til at fordele olien jævnt. Læg de halve auberginer, med skæresiden nedad, på en bageplade, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil skindet går i stykker.
Trin 2
Tag auberginerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du sætter en fin si over en skål og skraber indersiderne ud i sien. Lad auberginekødet hvile i 10 minutter, og tryk et par gange, mens du venter.
Trin 3
Kom aubergine og alle andre ingredienser i blenderen. Drej til hastighed 3, og blend i 20 sekunder, eller indtil blandingen er jævn. Top blandingen med en stænk olivenolie, et drys røget paprika og lidt citronskræl.
Trin 4
For at lave naanbrød skal du komme varmt vand, gær og honning i en stor skål og piske forsigtigt. Lad blandingen stå i fem minutter, eller indtil den skummer.
Trin 5
Kom mel, olivenolie, yoghurt, mælk, salt, finthakket hvidløg, anisfrø og mel i din køkkenmaskineskål, og hæld derefter gærblandingen i. Drej køkkenmaskinens hastighed til 2 i 30 sekunder med dejkrogen monteret, øg derefter til hastighed 6, og ælt i 3-4 minutter, eller indtil dejen er jævn og fjedrende.
Trin 6
Fjern dejen fra køkkenmaskinen, form en kugle, og kom dejen i en let smurt mellemstor skål. Tildæk med husholdningsfilm, og lad den hæve på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
Trin 7
Når dejen er færdig skærer du den i seks stykker. Rul hvert stykke ud på en melet overflade til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så det passer til din støbejernspande.
Trin 8
Smelt smørret i en lille skål, bland 1 spsk. hakket persille i, og gør det klar ved siden af dit komfur sammen med en bagepensel.
Trin 9
Opvarm stegepanden, indtil den ryger, og steg hvert naanbrød på den tørre pande i 2-3 minutter, eller indtil det bobler op og er gyldenbrunt. Vend, og steg videre i 2-3 minutter. Lige før dit naanbrød fjernes fra panden, pensles den øverste side med den smeltede smørsauce, og fjernes derefter fra panden, og den anden side pensles rigeligt, før det sættes til side. Serveres varmt med baba ganoush.
Vores mest beundrede retter
Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.
Trin 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Skær auberginen i halve på langs, stænk hver halvdel med olivenolie, og brug hænderne til at fordele olien jævnt. Læg de halve auberginer, med skæresiden nedad, på en bageplade, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil skindet går i stykker.
Trin 2
Tag auberginerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du sætter en fin si over en skål og skraber indersiderne ud i sien. Lad auberginekødet hvile i 10 minutter, og tryk et par gange, mens du venter.
Trin 3
Kom aubergine og alle andre ingredienser i blenderen. Drej til hastighed 3, og blend i 20 sekunder, eller indtil blandingen er jævn. Top blandingen med en stænk olivenolie, et drys røget paprika og lidt citronskræl.
Trin 4
For at lave naanbrød skal du komme varmt vand, gær og honning i en stor skål og piske forsigtigt. Lad blandingen stå i fem minutter, eller indtil den skummer.
Trin 5
Kom mel, olivenolie, yoghurt, mælk, salt, finthakket hvidløg, anisfrø og mel i din køkkenmaskineskål, og hæld derefter gærblandingen i. Drej køkkenmaskinens hastighed til 2 i 30 sekunder med dejkrogen monteret, øg derefter til hastighed 6, og ælt i 3-4 minutter, eller indtil dejen er jævn og fjedrende.
Trin 6
Fjern dejen fra køkkenmaskinen, form en kugle, og kom dejen i en let smurt mellemstor skål. Tildæk med husholdningsfilm, og lad den hæve på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
Trin 7
Når dejen er færdig skærer du den i seks stykker. Rul hvert stykke ud på en melet overflade til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så det passer til din støbejernspande.
Trin 8
Smelt smørret i en lille skål, bland 1 spsk. hakket persille i, og gør det klar ved siden af dit komfur sammen med en bagepensel.
Trin 9
Opvarm stegepanden, indtil den ryger, og steg hvert naanbrød på den tørre pande i 2-3 minutter, eller indtil det bobler op og er gyldenbrunt. Vend, og steg videre i 2-3 minutter. Lige før dit naanbrød fjernes fra panden, pensles den øverste side med den smeltede smørsauce, og fjernes derefter fra panden, og den anden side pensles rigeligt, før det sættes til side. Serveres varmt med baba ganoush.