Forrige side
Hurtigt & Nemt

Naanbrød med baba ganoush

Rund og røget baba ganoush sammen med velduftende naanbrød er en frydefuld kombination. Lav denne luksuriøse snack derhjemme med blender og køkkenmaskine fra KitchenAid.

Start madlavningen

Redskaber

Oplysninger

22

Ingredienser

9

Trin

Tid

20'

Forberedelse

30'

Tilberedelse

50'

Total

Ingredienser

  • -til baba ganoush:
  • 2 (1,1 kg)mellemstore auberginer
  • 4fed hvidløg
  • 3 spsk.citronsaft, mere om nødvendigt, og citronskræl
  • 80 gtahin
  • 85 gekstra jomfruolivenolie, plus mere til pensling af auberginer
  • 2 spsk.bredbladet persille, plus ekstra til pynt
  • 1 ½ tsk. + ½ tsk. (Til dine naan)salt
  • ½ tsk.stødt spidskommen
  • ¼ tsk.røget paprika
  • -til dine naan:
  • 1 tsk.honning
  • 120 mlvarmt vand
  • 2 ¼ tsk.tørgær
  • 270 ghvidt mel
  • 1 spsk.olivenolie
  • 60 gyoghurt naturel
  • 60 mlsødmælk
  • 2 fedhvidløg, finthakket
  • 1 tsk.anisfrø
  • -lidt olie til at smøre stegepanden
  • 40 gsmeltet smør
Det er tid
  • Trin 1

    Forvarm ovnen til 220 °C. Skær auberginen i halve på langs, stænk hver halvdel med olivenolie, og brug hænderne til at fordele olien jævnt. Læg de halve auberginer, med skæresiden nedad, på en bageplade, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil skindet går i stykker.

  • Trin 2

    Tag auberginerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du sætter en fin si over en skål og skraber indersiderne ud i sien. Lad auberginekødet hvile i 10 minutter, og tryk et par gange, mens du venter.

  • Trin 3

    Kom aubergine og alle andre ingredienser i blenderen. Drej til hastighed 3, og blend i 20 sekunder, eller indtil blandingen er jævn. Top blandingen med en stænk olivenolie, et drys røget paprika og lidt citronskræl.

  • Trin 4

    For at lave naanbrød skal du komme varmt vand, gær og honning i en stor skål og piske forsigtigt. Lad blandingen stå i fem minutter, eller indtil den skummer.

  • Trin 5

    Kom mel, olivenolie, yoghurt, mælk, salt, finthakket hvidløg, anisfrø og mel i din køkkenmaskineskål, og hæld derefter gærblandingen i. Drej køkkenmaskinens hastighed til 2 i 30 sekunder med dejkrogen monteret, øg derefter til hastighed 6, og ælt i 3-4 minutter, eller indtil dejen er jævn og fjedrende.

  • Trin 6

    Fjern dejen fra køkkenmaskinen, form en kugle, og kom dejen i en let smurt mellemstor skål. Tildæk med husholdningsfilm, og lad den hæve på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.

  • Trin 7

    Når dejen er færdig skærer du den i seks stykker. Rul hvert stykke ud på en melet overflade til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så det passer til din støbejernspande.

  • Trin 8

    Smelt smørret i en lille skål, bland 1 spsk. hakket persille i, og gør det klar ved siden af dit komfur sammen med en bagepensel.

  • Trin 9

    Opvarm stegepanden, indtil den ryger, og steg hvert naanbrød på den tørre pande i 2-3 minutter, eller indtil det bobler op og er gyldenbrunt. Vend, og steg videre i 2-3 minutter. Lige før dit naanbrød fjernes fra panden, pensles den øverste side med den smeltede smørsauce, og fjernes derefter fra panden, og den anden side pensles rigeligt, før det sættes til side. Serveres varmt med baba ganoush.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Få vores nyheder serveret lige til døren

Tilmeld dig for at modtage vores seneste nyheder, lækre opskrifter og kampagner samt en rabatkode på 10% til dit næste køb.

TILMELD

Jeg forstår og godkender indholdet af Privacy Notice og:




Din personlige engangsrabatskode kan kun indløses på vores website kitchenaid.dk. Den kan ikke kombineres med andre KitchenAid-rabatter eller -kampagner. Desuden modtager du i din første email en rabatkode på 10%, der gælder til dit næste køb på kitchenaid.dk, og du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Naanbrød med baba ganoush

Trin 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Skær auberginen i halve på langs, stænk hver halvdel med olivenolie, og brug hænderne til at fordele olien jævnt. Læg de halve auberginer, med skæresiden nedad, på en bageplade, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil skindet går i stykker.

Trin 2

Tag auberginerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du sætter en fin si over en skål og skraber indersiderne ud i sien. Lad auberginekødet hvile i 10 minutter, og tryk et par gange, mens du venter.

Trin 3

Kom aubergine og alle andre ingredienser i blenderen. Drej til hastighed 3, og blend i 20 sekunder, eller indtil blandingen er jævn. Top blandingen med en stænk olivenolie, et drys røget paprika og lidt citronskræl.

Trin 4

For at lave naanbrød skal du komme varmt vand, gær og honning i en stor skål og piske forsigtigt. Lad blandingen stå i fem minutter, eller indtil den skummer.

Trin 5

Kom mel, olivenolie, yoghurt, mælk, salt, finthakket hvidløg, anisfrø og mel i din køkkenmaskineskål, og hæld derefter gærblandingen i. Drej køkkenmaskinens hastighed til 2 i 30 sekunder med dejkrogen monteret, øg derefter til hastighed 6, og ælt i 3-4 minutter, eller indtil dejen er jævn og fjedrende.

Trin 6

Fjern dejen fra køkkenmaskinen, form en kugle, og kom dejen i en let smurt mellemstor skål. Tildæk med husholdningsfilm, og lad den hæve på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.

Trin 7

Når dejen er færdig skærer du den i seks stykker. Rul hvert stykke ud på en melet overflade til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så det passer til din støbejernspande.

Trin 8

Smelt smørret i en lille skål, bland 1 spsk. hakket persille i, og gør det klar ved siden af dit komfur sammen med en bagepensel.

Trin 9

Opvarm stegepanden, indtil den ryger, og steg hvert naanbrød på den tørre pande i 2-3 minutter, eller indtil det bobler op og er gyldenbrunt. Vend, og steg videre i 2-3 minutter. Lige før dit naanbrød fjernes fra panden, pensles den øverste side med den smeltede smørsauce, og fjernes derefter fra panden, og den anden side pensles rigeligt, før det sættes til side. Serveres varmt med baba ganoush.

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.