Skip the navigation

Oliventapenade

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Easy Olive Tapenade

Prøv denne cremede oliventapenade, der kan tilberedes på mindre end 10 minutter!

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

25 g

frisk persille

6 g

frisk mynte

180 g

udstenede kalamata-oliven

120 g

pimento-fyldte spanske dronningeoliven

9 g

hvidløg, pillet

9 g

kapers

16 ml

friskpresset citronsaft

4 g

ansjosfilet

1/2 tsk

citronskal

1/2 tsk

stødt rød peber

1/4 tsk

salt

1/2 tsk

sort peber

30 ml

olivenolie

Trin for trin

  1. Saml din ledningsfri KitchenAid®-minihakker ved at fastgøre arbejdsskålen til bunden og indsætte drivadapteren og universalkniven i arbejdsskålen.

  2. Kom alle ingredienserne i rækkefølge i minihakkerskålen, og sæt låget på.

  3. Sæt hastigheden til 1, og tryk derefter flere gange på tænd-knappen for at pulsere blandingen.

  4. Skru hastigheden op til 2, og tryk derefter på tænd-knappen og hold den nede i 10 sekunder.

  5. Fjern låget, og rengør siderne med en dejskraber. Sæt derefter låget på igen, og tryk på tænd-knappen i yderligere 5 sekunder.

  6. Stil tapenaden i køleskabet i en lufttæt beholder.

  7. Hvis blandingen ikke bevæger sig frit under hakningen, kan du tilsætte 1 tsk. olivenolie gennem dryppebeholderen, mens du hakker.

  8. Hvis du vil have en grovere konsistens, skal du kun hakke i 5 sekunder, når du øger hastigheden til 2. Fjern derefter låget, rengør siderne med en dejskraber, sæt låget på igen, og pulsér derefter yderligere 5-6 gange. Jo mere du pulserer, jo mere finthakket bliver den endelige konsistens.