Oliventapenade
Prøv denne cremede oliventapenade, der kan tilberedes på mindre end 10 minutter!
Redskaber
Ingredienser
25 g
frisk persille
6 g
frisk mynte
180 g
udstenede kalamata-oliven
120 g
pimento-fyldte spanske dronningeoliven
9 g
hvidløg, pillet
9 g
kapers
16 ml
friskpresset citronsaft
4 g
ansjosfilet
1/2 tsk
citronskal
1/2 tsk
stødt rød peber
1/4 tsk
salt
1/2 tsk
sort peber
30 ml
olivenolie
Trin for trin
Saml din ledningsfri KitchenAid®-minihakker ved at fastgøre arbejdsskålen til bunden og indsætte drivadapteren og universalkniven i arbejdsskålen.
Kom alle ingredienserne i rækkefølge i minihakkerskålen, og sæt låget på.
Sæt hastigheden til 1, og tryk derefter flere gange på tænd-knappen for at pulsere blandingen.
Skru hastigheden op til 2, og tryk derefter på tænd-knappen og hold den nede i 10 sekunder.
Fjern låget, og rengør siderne med en dejskraber. Sæt derefter låget på igen, og tryk på tænd-knappen i yderligere 5 sekunder.
Stil tapenaden i køleskabet i en lufttæt beholder.
Hvis blandingen ikke bevæger sig frit under hakningen, kan du tilsætte 1 tsk. olivenolie gennem dryppebeholderen, mens du hakker.
Hvis du vil have en grovere konsistens, skal du kun hakke i 5 sekunder, når du øger hastigheden til 2. Fjern derefter låget, rengør siderne med en dejskraber, sæt låget på igen, og pulsér derefter yderligere 5-6 gange. Jo mere du pulserer, jo mere finthakket bliver den endelige konsistens.