Skip the navigation

Shave ice med dulce de leche cappuccino

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Dulce De Leche Cappuccino Shave Ice

En dekadent dessert til kaffeelskere. Sød, rig og perfekt til en sommeraften.

Duration
I alt30min
Prep30min

Redskaber

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingredienser

4

espresso-isblokke

4 skud

espresso

500 ml (to kopper)

letmælk

125 ml

dulce de leche

125 ml

kondenseret mælk

35 g

chokoladeovertrukne kaffebønner (12-15 stk)

6 g

revet chokolade med kaffesmag

Trin for trin

  1. 1 dag før: Brug 4 forme, og hæld 1 shot espresso i hver form.

  2. 1 dag før: Hæld mælk i formene op til linjen. Der skal være ca. 125 ml i hver form. Sæt formene i fryseren i 12 til 24 timer.

  3. På dagen: Hæld 125 ml dulce de leche i en skål, og fortynd med 125 ml kondenseret mælk. Du kan bruge andre slags mælk, men du skal sørge for, at konsistensen er flydende. Bland sammen. Det skal kunne dryppes og flyde ned langs siden af isen. Dette er dit sødemiddel.

  4. Denne opskrift kræver ikke temperering. Riv espressoisen ned i et glas eller en skål efter eget valg. Hæld 25 ml eller mere (afhængigt af, hvor sød din cappuccino skal være) af dulce de leche-blandingen over isen og put 3 til 4 chokoladeovertrukne kaffebønner eller revet chokolade med kaffesmag på toppen.