Inviter Caribien hjem i dit køkken med denne lækre, frugtagtige og cremede lækkerbid.
Ingredienser
Trin 1
1 dag før: Skræl og skær din vandmelon i mindre stykker, og gem et par stykker til pynt. Brug en juicer til at presse dine vandmelonstykker, indtil du har nok saft til at fylde dine 4 forme op til linjen. Du skal bruge 500 ml vandmelonsaft, ca. halvdelen af vandmelonen. Sæt i fryseren i 12 til 24 timer.
Trin 2
1 dag før: Pres resten af vandmelonen (ca. 500 ml), og hæld saften i en skål. Varm noget vand og sukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkersiruppen køle lidt af, og hæld det op i din skål med vandmelonsaft. Tilsæt salt og lime. Rør rundt for at opløse saltet. Filtrer med en si, og put det i køleskabet, indtil det er meget koldt.
Trin 3
1 dag før: Bland kokosmælk og sødet kondenseret mælk i en mellemstor gryde. Bring blandingen i kog ved høj varme. Skru ned for varmen, og lad blandingen simre under jævnlig omrøring, indtil den er blevet tykkere. Ca. 10 minutter. Sæt gryden i en skål med isterninger, så blandingen afkøles under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Tilføj limeskal.
Trin 4
1 dag før: Pisk piskefløden ved høj hastighed med en køkkenmaskine med pisketilbehør, indtil der formes stive toppe efter 2 minutter. Fold forsigtigt flødeskummet sammen med blandingen af kokosmælk, lime og mælk. Hæld blandingen i en fryservenlig skål. Frys i 6 timer eller natten over.
Trin 5
På dagen: Tag din frosne limeis ud, og lad den stå i ca. 15 til 20 minutter for at gøre den blød. Put 1 stor skefuld i hver serveringsskål. Temperering er ikke nødvendig. Riv din vandmelonis hen over isen. Stænk med vandmelonsirup, og put knust eller hakket frisk vandmelon og limeskal på toppen.
Vores mest beundrede retter
Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.
Trin 1
1 dag før: Skræl og skær din vandmelon i mindre stykker, og gem et par stykker til pynt. Brug en juicer til at presse dine vandmelonstykker, indtil du har nok saft til at fylde dine 4 forme op til linjen. Du skal bruge 500 ml vandmelonsaft, ca. halvdelen af vandmelonen. Sæt i fryseren i 12 til 24 timer.
Trin 2
1 dag før: Pres resten af vandmelonen (ca. 500 ml), og hæld saften i en skål. Varm noget vand og sukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkersiruppen køle lidt af, og hæld det op i din skål med vandmelonsaft. Tilsæt salt og lime. Rør rundt for at opløse saltet. Filtrer med en si, og put det i køleskabet, indtil det er meget koldt.
Trin 3
1 dag før: Bland kokosmælk og sødet kondenseret mælk i en mellemstor gryde. Bring blandingen i kog ved høj varme. Skru ned for varmen, og lad blandingen simre under jævnlig omrøring, indtil den er blevet tykkere. Ca. 10 minutter. Sæt gryden i en skål med isterninger, så blandingen afkøles under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Tilføj limeskal.
Trin 4
1 dag før: Pisk piskefløden ved høj hastighed med en køkkenmaskine med pisketilbehør, indtil der formes stive toppe efter 2 minutter. Fold forsigtigt flødeskummet sammen med blandingen af kokosmælk, lime og mælk. Hæld blandingen i en fryservenlig skål. Frys i 6 timer eller natten over.
Trin 5
På dagen: Tag din frosne limeis ud, og lad den stå i ca. 15 til 20 minutter for at gøre den blød. Put 1 stor skefuld i hver serveringsskål. Temperering er ikke nødvendig. Riv din vandmelonis hen over isen. Stænk med vandmelonsirup, og put knust eller hakket frisk vandmelon og limeskal på toppen.