Taquitos
Det er ikke en taco, og det er ikke en burrito, men det er lækkert. Disse oste-taquitos kombinerer det bedste fra begge verdener.
Redskaber
Ingredienser
1 kg
oksebovsteak
1 spsk
salt
1 spsk
peber
1/2 spsk
paprika
1/4 tsk
tørret oregano
1
løg hakket
4 fed
hvidløg
150 ml
appelsinjuice
200 g
dåsetomater
150 ml
oksebouillon
1/4 spsk
løgpulver
1 tsk
kanel
1 tsk
muskatnød
1 tsk
spidskommen
100 ml
vand
150 g
manchego, revet
150 g
cheddar, revet
2 spsk
smagsneutral olie til pensling
Trin for trin
Krydr kødet med salt, peber, paprika og oregano. Opvarm 3 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde. Svits oksebovsteaken på alle sider. Tilbered i to portioner, hvis gryden er for lille.
Opvarm den resterende olie, og sauter løg og hvidløg. Tilsæt appelsinjuice, dåsetomater, oksekødsbouillon, krydderier og vand. Læg kødet tilbage i gryden, læg låget på, og lad det simre i 2,5 timer. Tag låget af, og lad det simre i 30 minutter mere. Kødet skal let kunne falde fra hinanden.
Læg kødet i skålen på køkkenmaskinen med dejmixeren monteret. Bland ved hastighed 2, indtil kødet er i strimler. Tilsæt et par spsk. sauce fra gryden til kødet, hvis du foretrækker en mere saftig version.
Fyld tortillaerne med det strimlede kød og ostene, rul dem sammen, og pensl ydersiden let med en smagsneutral olie. Bag i 15 minutter ved 215 °C. Servér med et udvalg af toppings, f.eks. syltede rødløg, cremefraiche, avocado, grillet majs eller koriander.