Skip the navigation

Tranebær-cookies med brunet smør og hvid chokolade

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Brown Butter White Chocolate Cranberry Cookies

Smag disse fantastiske cookies fyldt med hvid chokolade og tranebær!

Duration
I alt1h15
Prep30min
Madlavning45min

Redskaber

HandMixerHandMixer

Ingredienser

190 g

hvidt mel

4 g

natron

3 g

havsalt

230 g

usaltet smør, brunet og kølet (se tip 1)

200 g

brun farin

100 g

hvidt sukker

1

æg, stuetemperatur

1

æggeblomme, stuetemperatur

1 tsk

vaniljeekstrakt

160 g

havregryn

170 g

hvid chokolade

120 g

tørrede tranebær

Trin for trin

  1. Giver 22-24 cookies.

  2. Kom mel, natron og salt i en mellemstor skål.

  3. Monter de to turbo-piskeris i rustfrit stål på din ledningsfri KitchenAid®-håndmikser.

  4. Sæt piskerisene i melblandingen, og skift til hastighed 2. Pisk de tørre ingredienser sammen i et par sekunder, sluk derefter for håndmikseren, og sæt de tørre ingredienser til side.

  5. Hæld farin og hvidt sukker i en blandeskål med høje sider, og tilsæt det afkølede brunede smør. Sæt turbo-piskerisene ned i ingredienserne, drej håndmikseren til maks. hastighed 7, og pisk smør og sukker til en cremet masse i 4 minutter.

  6. Tilsæt æg, æggeblomme og vanilje, og fortsæt derefter med at piske ved hastighed 7 i yderligere 30 sekunder, eller indtil blandingen er cremet.

  7. Skru hastigheden ned til 2, og tilsæt langsomt melblandingen ad tre omgange. Bland, indtil dejen er jævn, og sluk derefter for håndmikseren.

  8. Kom havregryn, tranebær og hvid chokolade i dejen. Sæt turbo-piskerisene tilbage i blandingen, og pisk ved hastighed 4 i ca. 10 sekunder, indtil ingredienserne er blandet i.

  9. Brug rene hænder, og ælt dejen let for at sikre, at alle ingredienserne hænger sammen.

  10. Lav derefter dejkugler på størrelse med golfbolde, og sæt dem på en bakke i fryseren mindst 10 minutter før bagning.

  11. Når de er kølet af, skal du placere kuglerne mindst 10 cm fra hinanden på bagepapiret.

  12. Bag småkagerne ved 175 ºC i 15-18 minutter, eller indtil kanterne er let brune. Undgå overbagning.

  13. Lad kagerne køle af på bagepapiret i mindst 5 minutter, før du flytter dem over på en bagerist med en spatel.

  14. Sådan laver du brunet smør. Start med smør ved stuetemperatur. Skær hvert stykke smør ud i kvarte, og kom det på stegepanden. Indstil varmen til middel, og rør af og til med et piskeris, mens det smelter. Når smørret er smeltet, begynder det at boble. Fortsæt med at piske af og til i yderligere 5-8 minutter. Når smørret skifter fra større bobler til en mere skummende overflade, lægger skummet sig, og du vil se, at smørret er blevet gyldenbrunt, og der vil være brune stykker på bunden af panden. Sluk for komfuret, tag panden af varmen, og lad smørret køle af i mindst 15 minutter, før du bruger det.

  15. Bag kagerne ved 175 ºC som anvist, så får du en cookie med en smule højde, en afrundet form og sej midte. Hvis du foretrækker cookies med en sprød kant og en sej midte, kan du bage dem ved 190 ºC i 12-15 minutter.