Oksetartar med mozzarella mousse og pastacie-nødder
Denne fascinerende tartar med mozzarella og pastcienød er en sand italiensk signaturret.
Redskaber
Ingredienser
Servering
150 g
mager oksemørbrad
60 g
mozzarella
25 g
creme fraiche
1 spsk
balsamico
5 g
basilikum
1 spsk
sennepssauce
2 spsk
ekstra jomfruolivenolie
-
salt
-
black pepper
50 g
pistacie-nødder
Trin for trin
Montér skålen og det elliptiske piskeris på mikseren. Kom mozzarella, cremefraiche, salt, peber og 2 spsk. olie i. Pisk på hastighed 4, indtil det hele er godt blandet.
Sæt den grove hakkeplade i kødhakkertilbehøret og montér det på KitchenAid mikseren. Sæt ingrediensbakken ovenpå og en mellemstor skål under tilbehøret.
Skær kødet i tern og indstil mikseren på hastighed 2.
Kom kødet i røret og hak det. Tryk med madskubberen om nødvendigt.
Føj balsamicoeddike, basilikum, sennep, salt og peber til kødet.
Sæt 4 udstiksringe på 4 tallerkener, fyld dem halvt op med kød og slut af med mozzarella-mousse. Fjern ringene lige før serveringen.
Fjern ringene lige før serveringen og drys med knust pistacienød.
Er du laktoseintolerant, kan du udskifte mozzarellaen med en god guacamole af moset avokado, tomat og løg.