Skip the navigation

Chai-te med chokolade

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Chocolate chai tea latte

Forkæl dig selv med vores chai-te med chokolade, der er en fyldig og skøn blanding af chokolade og aromatiske krydderier – et lækkert og dekadent twist på en klassisk favorit.

Duration
I alt15min
Prep15min

Redskaber

KettleKettle

Ingredienser

Servering

8

kardemommefrø

10

fennikelfrø

8

hele nelliker

4

stjerneanis

10

peberkorn

2

kanelstænger

2 cm

ingefærrod

3 spsk.

sort løs te

60 g

mørk chokolade

4 tsk.

brun farin

400 ml

mælk

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 2 kopper chai-te med chokolade.

  2. Tilsæt 300 ml vand til din KitchenAid-elkedel, og indstil temperaturen til 100 °C.

  3. Knus kardemommefrø, fennikelfrø, hele nelliker, stjerneanis og peberkorn i en morter, indtil de frigiver deres duftende aroma.

  4. Læg de knuste krydderier i en testempelkande. Tilsæt kanelstænger. Skær den friske ingefær i tynde skiver, og kom den i testempelkanden. Drys de sorte teblade ned i testempelkanden. Når elkedlen når 100 °C, skal det varme vand hældes over krydderier og teblade i testempelkanden eller en tepotte. Lad det trække i 5-7 minutter.

  5. Mens teen trækker, skal du hakke chokoladen i små stykker og lægge den i bunden af serveringskopperne. Hæld forsigtigt chai-teen i kopperne over den hakkede chokolade. Lad det stå i 2-3 minutter, og bland derefter sammen. Tilsæt brun farin for at søde teen, og top med mælkeskum.