Chai-te med chokolade
Forkæl dig selv med vores chai-te med chokolade, der er en fyldig og skøn blanding af chokolade og aromatiske krydderier – et lækkert og dekadent twist på en klassisk favorit.
Redskaber
Ingredienser
Servering
8
kardemommefrø
10
fennikelfrø
8
hele nelliker
4
stjerneanis
10
peberkorn
2
kanelstænger
2 cm
ingefærrod
3 spsk.
sort løs te
60 g
mørk chokolade
4 tsk.
brun farin
400 ml
mælk
Trin for trin
Denne opskrift giver 2 kopper chai-te med chokolade.
Tilsæt 300 ml vand til din KitchenAid-elkedel, og indstil temperaturen til 100 °C.
Knus kardemommefrø, fennikelfrø, hele nelliker, stjerneanis og peberkorn i en morter, indtil de frigiver deres duftende aroma.
Læg de knuste krydderier i en testempelkande. Tilsæt kanelstænger. Skær den friske ingefær i tynde skiver, og kom den i testempelkanden. Drys de sorte teblade ned i testempelkanden. Når elkedlen når 100 °C, skal det varme vand hældes over krydderier og teblade i testempelkanden eller en tepotte. Lad det trække i 5-7 minutter.
Mens teen trækker, skal du hakke chokoladen i små stykker og lægge den i bunden af serveringskopperne. Hæld forsigtigt chai-teen i kopperne over den hakkede chokolade. Lad det stå i 2-3 minutter, og bland derefter sammen. Tilsæt brun farin for at søde teen, og top med mælkeskum.